Maaltijdsoep met kapucijners en shoarma

_PSA2785.jpg
Het was alweer een tijd geleden dat ik voor het laatst een recept van mijn moeder deelde. Maar vandaag is het eindelijk weer zover. Laat je vooral niet afschrikken door de foto. Deze soep is namelijk niet heel erg fotogeniek. Maar de smaak is daarentegen heerlijk! Ook dit is weer zo’n recept wat herinneringen oproept. Naast erwtensoep van oma, is dit namelijk de eerste soep waar we aan dachten als we het koud hadden in de winter. En daarnaast is dit ook een van de weinige keren in het jaar dat we kapucijners eten. Om een bepaalde reden is dat gewoon erg lastig te krijgen bij ons in de buurt. Als je het recept straks leest, lijkt het je waarschijnlijk wel een vreemde combinatie. Soep met kapucijners en shoarma zie je namelijk niet zo vaak. En als er dan ook nog sherry in gaat is het helemaal vreemd. Maar toch raad ik je echt aan om het eens te proberen. En laat me dan vooral weten wat je er van vond. Begin trouwens niet te laat aan dit recept. De kapucijners moeten namelijk 8 uur weken! _PSA2780.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 250 gr gedroogde kapucijners
  • 2 1/2 liter water
  • 3 uien, gesnipperd
  • 300 gr gesneden soepgroente (zakje)
  • 400 gr shoarma
  • flinke klont boter
  • 3 laurier blaadjes
  • 6 jenever bessen
  • 2 of 3 rundvlees bouillon tabletten
  • 200 ml creme fraiche (bekertje)
  • 1 el melk
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 100 gr spekjes
  • 3 el sherry

Zo maak je het:

Was de kapucijners en doe ze in een kom met de 2 1/2 liter water.
Laat ze minimaal 8 uur weken.
Gooi het water hierna vooral niet weg! Dit is namelijk ook gelijk het vocht voor de soep! 
Verhit een grote pan zonder boter en voeg de spekjes toe.
Bak ze tot ze goudbruin zijn en haal ze uit de pan.
Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en zet apart.
Doe een flinke klont boter in de zelfde pan en bak de ui hierin in een paar minuten zacht.
Voeg het shoarma vlees toe en bak nog eens 5 minuten.
Schep de soepgroente erdoor en bak nog 3 minuten.
Voeg de kapucijners en het vocht toe, samen met de laurier blaadjes, jenever bessen en de bouillon tabletten.
Breng alles aan de kook en laat met de deksel op de pan zachtjes koken voor 60 minuten.
Doe de spekjes in een bakje en roer de creme fraiche, tijm, melk en sherry erdoor.
Schep de soep in kommen of borden, voeg een lepel van het creme fraiche mengsel toe en serveer.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s