Broodje met krokante kip en whiskey cocktailsaus

_PSA2758.jpg
Misschien denk je nu bij jezelf “goh, dat broodje ziet er lekker uit!”. Dat hoop ik tenminste. Dit broodje was namelijk ook heel erg lekker en is zeker het proberen waard. Maar toch moet ik hier wel even mijn frustratie uiten. Ik heb er namelijk zo’n 20 minuten over gedaan om dit broodje te beleggen en klaar te leggen voor de foto. En ja, 20 minuten is lang. Ik had in de winkel een broodje gekocht voor dit recept. En dat broodje was nou precies het probleem. Die was namelijk net niet helemaal recht aan de onderkant. En dat resulteerde in een broodje waarvan het beleg er iedere keer weer afgleed. Volgens mij heb ik zo’n 12 pogingen gedaan om het beleg er goed op te krijgen. Maar iedere keer viel het broodje weer om en kon ik weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk heb ik er maar wat komkommer onder gelegd en de bovenkant van het broodje anders neergelegd dan ik eigenlijk wilde. Maar het was de enige manier waarbij het enigszins bleef liggen zolang ik er maar niet aankwam. Toen ik eindelijk kon gaan eten en mijn bord oppakte, viel hij weer om. Ik was er inmiddels wel een beetje klaar mee en besloot om het hele hoopje maar op een groot bord te doen en het met mes en vork op te eten. Mijn mooie krokante kip was inmiddels allang niet meer zo krokant aan de onderkant door de tomaat, maar de smaak was er gelukkig niet minder om. Een foodblogger heeft dus ook wel eens een pechdag in de keuken. Dus mijn tip voor degene die dit recept gaan maken: koop een broodje die een beetje normaal blijft liggen!_PSA2768.jpg
Dit heb je nodig voor 2 stuks:

 • 2 broodjes
 • 1 kipfilet
 • 30 gr panko of ander paneermeel
 • 1 ei
 • zout en peper
 • 1 tomaat
 • een paar blaadjes sla
 • een paar plakken komkommer
 • 1 el mayonaise
 • 1 el ketchup
 • een scheutje whiskey of azijn

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breek het ei in een diep bord en klop het los. Doe de panko met wat zout en peper in een ander diep bord en dep de kip droog.
Wentel de kip door het ei en leg hem vervolgens in de panko.
Zorg dat alle kanten mooi bedekt zijn. Je kunt er eventueel voor kiezen om hem nog een keer door het ei en de panko te halen.
Leg hem op een bakplaat met bakpapier en bak hem in de oven voor 20 tot 25 minuten.
Of tot de korst mooi goudbruin is.
Laat hem hierna wat afkoelen.
Meng in een kommetje de mayonaise met de ketchup en voeg een scheutje whiskey toe.
Als je geen whiskey hebt, kun je ook wat azijn gebruiken.
Snijd de broodjes door midden en beleg de onderkant met wat sla, komkommer en tomaat.
Snijd de kip in plakken en verdeel die over de broodjes.
Schep wat van de whiskey cocktailsaus erover en leg de bovenkant van het broodje erop.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s