Nasi Goreng

_PSA2639.jpg
Januari en februari zijn meestal van die grauwe dagen. Ze worden niet voor niets de ‘donkere maanden’ genoemd. Voor mij betekent dat dat de winterdip steeds erger lijkt te worden. Vooral wanneer je moet opstaan terwijl het nog donker is en dat je ook in het donker weer naar huis gaat. Dit is bij uitstek de ideale periode voor comfort food. Met comfort food word meestal een wat vettere hap bedoelt die je eigenlijk niet te vaak zou moeten eten. Zoals bijvoorbeeld Mac & Cheese (met vooral veel kaassaus) of een warme stamppot met lekker veel jus. Maar comfort food kan ook iets heel anders betekenen. Namelijk maaltijden die je lekker makkelijk weg kunt eten met alleen een vork of een lepel. Deze nasi goreng is daar een goed voorbeeld van. Schep een kommetje vol en eet het lekker met opgetrokken benen op de bank op. Met lekker veel pindasaus en kroepoek erbij. En als je nou een lekkere grote hoeveelheid maakt, heb je voor de volgende dag ook nog wat. _PSA2654.jpg
Dit heb je nodig voor 4 tot 5 personen:

  • 300 gr zilvervlies rijst, gekookt en afgekoeld
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 100 gr doperwten
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr kipfilet
  • 2 eieren
  • 2 el ketjap manis
  • 1 tl laos
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • eventueel een rode peper of een beetje sambal
  • zout en peper
  • pindasaus en kroepoek voor erbij

Zo maak je het:

Snijd de prei in halve ringen en de paprika in blokjes.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Laat de doperwten ontdooien en snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak een omelet van de geklutste eieren.
Leg op een snijplank en halveer hem.
Snijd de omelet vervolgens in reepjes en laat verder afkoelen.
Verhit wat olie of boter in een diepe pan of wok en bak de kip in een paar minuten gaar.
Voeg de ui, knoflook en prei toe en bak een paar minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de paprika en de droge kruiden toe en bak nog eens 5 minuten op niet te hoog vuur.
Voeg de afgekoelde rijst, het ei, de doperwten en de ketjap manis toe.
Meng goed en warm mee tot alles heet is.
Breng op smaak met peper en zout en serveer met pindasaus en kroepoek.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s