Laatst had ik nog een paar zoete aardappelen over waarvan ik niet zo goed wist wat ik ermee moest doen. Ik herinnerde me dat er nog wat geitenkaas in de koelkast lag. Een klassieke combinatie natuurlijk. Het leek me wel lekker om er een soort tortilla of omelet mee te maken. Helaas was de geitenkaas bedorven en moest ik ineens mn idee een beetje aanpassen. Gelukkig lag er nog wat parmezaanse kaas in de koelkast die wel goed te gebruiken was. Samen met wat gedroogde salie is er toch een heerlijke lunch uit gekomen. Vervang de parmezaanse kaas dus ook eens voor geitenkaas. En laat me dan vooral weten wat je er van vond. Daar ben ik namelijk erg benieuwd naar. Een grappig feitje was trouwens dat de eieren in de doos allemaal dubbele dooiers hadden. Hoe vaak kom je zoiets nou tegen.
Dit heb je nodig voor 1 tot 2 personen:
- 3 eieren
- 2 kleine zoete aardappels
- 1 tl gedroogde salie
- 1/2 tl ui poeder
- snufje knoflook poeder
- 2 handjes geraspte parmezaanse kaas
- 2 el gewone geraspte kaas
- zout en peper
Zo maak je het:
Schil de zoete aardappels en snijd ze in hele dunne plakjes.
Je zou hier ook eventueel een mandoline voor kunnen gebruiken.
Breek de eieren in een kom en voeg de kruiden toe samen met wat zout en peper.
Kluts goed door elkaar en voeg tot slot de parmezaanse kaas toe.
Meng nog even goed en zet aan de kant.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en voeg de zoete aardappel schijfjes toe.
Laat ze in ongeveer 10 minuten gaar bakken terwijl je ze regelmatig omschept.
Giet het ei erbij wanneer de zoete aardappel gaar is en bestrooi met de gewone geraspte kaas.Bak het ei tot het helemaal gestold is en gebruik eventueel een deksel.
Bij mij duurde dit ongeveer 15 minuten.
Zet het vuur uit en verdeel de tortilla in punten.
Eet smakelijk!