Smoothie met kersen en banaan

_PSA2607.jpg
Zoek je dit nieuwe jaar nog goede methodes om meer fruit te eten? Dan kun je wellicht deze smoothie proberen. Smoothies zijn de ideale manier om restjes fruit op te maken. Of om, zoals ik net al zei, meer fruit binnen te krijgen. Een tijdje terug hadden we wat kersen uit de diepvries nodig voor een recept. Aangezien we er best veel van over hadden, leek het me wel lekker om het op te maken in een smoothie. De keuze om er banaan bij te doen was al snel gemaakt. Bananen liggen bij ons altijd wel in de fruitschaal en behoren meestal tot mijn ontbijt. In mijn kerstpakket kreeg ik een handige blender. Die moest natuurlijk gelijk even uitgeprobeerd worden. Ik kan je vertellen dat de blender goed geslaagd is voor de test. _PSA2613.jpg

Dit heb je nodig voor 1 glas:

  • ±120 gr kersen uit de diepvries, half ontdooid
  • 1 banaan
  • 2 el dikke yoghurt
  • 3 el melk
  • 1 tl ahorn siroop of honing.

Zo maak je het:

Doe het fruit in de blender en schep er de yoghurt en de ahorn siroop bij.
Blend alles goed fijn en voeg de melk toe om de substantie dunner te maken.
Proef eventueel of er nog extra ahorn siroop bij moet.
Dit ligt een beetje aan de zoetheid van de banaan.
Schenk de smoothie in een leuk glas met een rietje.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s