Ei wrap met gerookte zalm en spinazie

_PSA2481.jpg
De ei wrap was afgelopen jaar enorm populair geworden. Je kent ze misschien wel van de Albert Heijn bijvoorbeeld en ze zijn heel makkelijk zelf te maken. Heerlijk als lunch of uitgebreid ontbijt en ideaal om mee te nemen. In plaats van een tortilla wrap gebruik je dus een omelet. En, net zoals een gewone wrap, kun je ze vullen met van alles. Vandaag koos ik voor gerookte zalm en spinazie. Je zou ook voor ham of kip kunnen kiezen bijvoorbeeld. Of geef er een compleet andere draai aan en kies voor bijvoorbeeld feta of geitenkaas en lekkere kruiden. Ook is het heel handig om net wat restjes groente op te kunnen maken die je anders weg zou gooien._PSA2488.jpg
Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 4 eieren
  • 4 tot 5 zongedroogde tomaatjes
  • ± 150 gr gerookte zalm
  • 2 handjes verse spinazie
  • ± 45 gr kruidenkaas
  • zout en peper
  • olie of boter om te bakken

Zo maak je het:

Breek 2 eieren in een kom samen met wat peper en zout. Kluts de eieren los en zet apart.
Laat de gedroogde tomaatjes uitlekken en snijd ze in kleine stukjes.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en voeg je geklutste ei toe.
Bak het ei aan beide kanten tot het gestold en licht gekleurd is.
Leg de omelet op een snijplank en laat iets afkoelen.
Besmeer de omelet met de helft van de kruidenkaas en bestrooi met de helft van de gedroogde tomaatjes.
Leg er ongeveer 75 gr gerookte zalm plakjes op en verdeel er in het midden een handje spinazie over.
Rol de omelet op en snijd door midden.
Herhaal de vorige stappen voor de 2e wrap.
Serveer direct of laat afkoelen.
Laat de wrap heel als je hem mee wilt nemen en laat hem eerst volledig afkoelen.
Rol hem vervolgens in aluminiumfolie.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s