In het nieuwe jaar doen we allemaal weer een poging om gezondere keuzes te maken. Sommige slagen daar in en sommige niet. Ik behoor vaak tot de categorie van mensen die er niet in slagen. Ik hou gewoon teveel van eten. Toch probeer ik zo nu en dan een gezonde keuze te maken. Deze salade is er 1 van. Het voornamelijke nadeel van zo’n goed voornemen in januari is dat je een salade vaak te koud vind. Om die reden probeer ik altijd een element toe te voegen die gebakken moet worden. Op die manier is je salade toch een stukje minder koud. In dit recept bak ik de champignons en de linzen. Lees snel verder als je precies wilt weten hoe.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 40 gr gemengde sla, rucola of spinazie
- 1 blik linzen
- 250 gr kastanje champignons
- 1 avocado
- 3 tot 4 el balsamico azijn
- 1 el fijngehakte bieslook
- 1 el olie
- zout en peper
Zo maak je het:
Doe de sla in een kom en besprenkel met 1 el balsamico.
Hussel even door elkaar en zet apart.
Snijd de champignons in plakken en verhit 1 el olie in een koekenpan.
Bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze wat zachter en een beetje gekleurd zijn.
Voeg 2 tot 3 el balsamico azijn toe en bak 1 tot 2 minuten mee.
Voeg de linzen en de bieslook toe en warm heel even mee.
Breng op smaak met zout en peper en zet het vuur uit.
Laat het heel even afkoelen. Anders slinkt je sla straks te veel.
Snijd de avocado in blokjes en meng het met de sla.
Roer het champignon mengsel erdoor en serveer direct.
Als variatie zou je eventueel ook een lekker stukje biefstuk in plakken erdoor kunnen doen.
Eet smakelijk!