Kip stoof met zoete aardappel en kikkererwten

_PSA2502.jpg
Wat is het toch heerlijk als je een lekkere maaltijd neer kan zetten die gezond is en ook nog heel veel smaak heeft! Met verschillende groente en lekker veel kruiden kom je namelijk al een heel eind om iedere maaltijd weer wat interessanter te maken. De lekkerste maaltijden zijn de maaltijden waarvan je niet merkt dat ze gezond zijn. Dit gerecht is daar een typisch voorbeeld van. De kruiden geven samen met de groente en de zoete aardappel zoveel smaak af dat zout en peper bijna niet eens nodig zijn. Ook kun je deze stoofpot ideaal een paar uur van te voren maken en later opwarmen. Handig als je in de avond niet zoveel tijd hebt om te koken. En door het een paar uur van te voren te maken, kunnen de smaken ook wat beter in je gerecht trekken. Deze maaltijd is zo al lekker, maar met rijst, bulgur of couscous bijvoorbeeld is het ook erg lekker. Dit recept zorgt voor een lekkere volle pan zodat je er met gemak met 4 personen van kunt eten. Vergeet trouwens niet te blazen tijdens het eten! De stoof is namelijk lekker warm. Perfect voor de koude dagen dus!_PSA2506.jpg
Dit heb je nodig voor 4 tot 5 personen:

  • 350 gr kippendij filet of kipfilet
  • 1 rode ui
  • 350 gr zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 400 gr kikkererwten (1 blik)
  • 1 1/2 blik tomatenblokjes
  • 400 ml kokosmelk (1 blik)
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 1/2 tl garam masala
  • 3 el fijngehakte verse peterselie
  • zout en peper
  • olie of boter om te bakken

Zo maak je het:

Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes van 1 cm.
Snijd ook de aubergine in blokjes van 1 cm.
Snijd de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.
Snijd de kip in kleine stukjes op een aparte snijplank.
Spoel een blik kikkererwten af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Verhit wat olie of boter in een diepe pan met dikke bodem en voeg de ui, kip, komijn poeder, paprika poeder en garam masala toe.
Bak dit ongeveer 5 minuten tot de kip gaar is.
Voeg de aubergine en paprika toe en bak nog 5 minuten tot de aubergine zachter begint te worden.
Schep de zoete aardappel erdoor en warm een minuut mee.
Schenk de kokosmelk en tomatenblokjes erbij en roer goed.
Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken met de deksel erop.
Vergeet niet af en toe te roeren.
Voeg na 20 minuten de kikkererwten toe en kook nog 5 minuten.
Breng eventueel op smaak met zout en peper en roer de verse peterselie erdoor.
Serveer met bijvoorbeeld rijst, bulgur of couscous.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s