Spread met bloemkool en kerrie

 

_PSA2470.jpg
Heb je nog een restje bloemkool over en weet je niet wat je er mee moet doen? Dat was dus precies wat ik laatst dacht. Bij het vorige recept heb je al kunnen lezen dat ik sinds lange tijd weer iets met bloemkool had gemaakt. Omdat ik het recept maar voor 2 personen maakte, had ik maar de helft van de bloemkool nodig. Zonde om de andere helft weg te gooien natuurlijk. Net als het vorige recept, maak ik hier gebruik van fijngemalen bloemkool. Wel zo handig dat je de bloemkool in 1 keer fijn kunt malen en er twee recepten mee kunt maken. Het grote voordeel was, dat ik alle ingrediënten al in huis had. Het was dus echt een kwestie van restjes op maken en kruiden gebruiken. Deze spread is heerlijk voor op tafel tijdens een feestje, maar als broodbeleg is hij ook heel lekker. _PSA2477.jpgDit heb je nodig:

  • ± 300 gr bloemkool (ongeveer een halve), fijngemalen
  • 2 tl kerrie poeder
  • 1/2 tl gerookt paprika poeder
  • 3 tot 4 el creme fraiche
  • citroensap naar smaak
  • zout en peper
  • verse peterselie of basilicum voor er overheen.

Zo maak je het:

Verhit een el olie of boter in een koekenpan of wok.
Bak de fijngemalen bloemkool samen met de kerrie poeder, gerookt paprika poeder, zout en peper ongeveer 5 tot 10 minuten tot de bloemkool goed gaar is.
Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Doe de bloemkool in een foodprocessor en schep de crème fraiche erbij samen met een kneep citroensap.
Maal alles tot een smeerbare substantie en proef of er extra zout, peper of citroensap bij moet.
Schep het mengsel over in een leuk schaaltje en bestrooi met verse peterselie of basilicum.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s