Pasta met bloemkool en kipreepjes

_PSA2455.jpg
Wat is het toch heerlijk als je na lange tijd eindelijk weer eens bloemkool kunt eten! Mijn moeder en ik eten dat alleen als mijn vader niet thuis eet. En deze keer was het dus weer eens zo ver. Normaal eten we het altijd op de traditionele manier met een kaas sausje en wat aardappelen. Maar ik vond dat het tijd was om het eens een keer op een andere manier te eten. Een aantal jaar geleden had ik een recept geprobeerd van de Albert Heijn. Het schoot afgelopen week ineens weer in mijn hoofd. Het leek me wel leuk om mijn eigen variatie te maken van dat recept. Mijn moeder was in ieder geval fan en wilde zelfs proberen om het aan mijn vader voor te schotelen en gewoon niks te zeggen. Reden genoeg om het recept ook met jullie te delen. Het recept is voor 2 personen, maar je kunt het heel gemakkelijk verdubbelen naar 4 personen als je dat wilt. _PSA2465.jpg
Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 gr pasta naar keuze
  • ± 250 gr bloemkool, ik gebruikte ongeveer een halve bloemkool
  • 150 gr kip reepjes of hamreepjes
  • 1 ui
  • 100 gr creme fraiche
  • 75 ml slagroom, of naar smaak
  • snufje nootmuskaat
  • 1/2 tl paprika poeder
  • 10 gr basilicum
  • zout en peper
  • parmezaanse kaas voor er overheen

Zo maak je het:

Snipper een ui, snijd de bloemkool in roosjes en snijd de basilicum in dunne reepjes.
Doe de bloemkool roosjes in een foodprocessor en maal ze fijn.
Breng een pan met water aan de kook.
Kook hierin de pasta volgens de verpakking en giet af.
Verhit een diepe pan met dikke bodem (of een wok) met wat olie of boter en fruit de ui in 2 minuten zacht.
Voeg de vermalen bloemkool, nootmuskaat en paprika poeder toe en bak ongeveer 5 minuten tot de bloemkool gaar is.
Voeg de laatste 2 minuten de kip reepjes toe en warm ze mee.
Breng op smaak met zout en peper en schep de crème fraiche en slagroom erdoor.
Laat even goed warm worden en schep de pasta erdoor.
Roer de basilicum erdoor en serveer met geraspte parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s