De 10 best bekeken recepten van 2016

Het afgelopen jaar was er één met vele hoogtepunten (en dieptepunten, maar daar hebben we het niet meer over). Zo vierde ik, tegelijk met mijn eigen verjaardag, de eerste verjaardag van mijn blog. Ook was het het jaar dat ik na lange tijd weer een baan vond. Een baan die ook nog eens perfect bij deze blog aansluit. Ondanks dat mijn leven ineens een stuk drukker werd, ben ik nog steeds recepten blijven plaatsen. Inmiddels zijn het er al aardig wat. Tijd om dus een kleine blik te werpen op de 10 best bekeken recepten van het afgelopen jaar. 10. 
Gebakken aardappel met paprika en rookworst.
Aardappel en rookworst is natuurlijk een klassieke combinatie. Maar in dit recept maakte ik het op een hele andere manier klaar. Een lekkere maaltijd voor een doordeweekse dag.DSCN1345

9.
Rijst ovenschotel met spinazie.
Een heerlijke goed gevulde ovenschotel waar je met gemak met 4 tot 5 personen van kunt eten. Het ideale recept waar je lekker mee kunt variëren. En had ik al gezegd dat dit recept ook lekker gezond is? DSCN1252

8.
Bloemkool met cheddar kaas.
Er staan maar weinig bloemkool recepten online. Niet omdat ik het niet lekker vind, maar meer omdat iemand anders in de familie het niet zo lekker vind. Ik was dus wel verrast toen ik zag dat dit recept in de top 10 stond. In ieder geval is dit recept zeker de moeite waard om te proberen. DSCN1940

7.
Witlof met ham, kaas en tomatensaus.
Wat leuk om hier een recept van mijn moeder terug te zien! De tomatensaus in dit recept is echt een hele lekkere twist. Je hebt namelijk nog steeds die traditionele witlof met ham en kaas. Maar de tomatensaus geeft alles net wat meer smaak. Eigenlijk maak ik dit veel te weinig. Tijd om daar binnenkort maar eens verandering in te brengen. Doen jullie mee?DSCN0945

6.
Roerei met ham en kaas.
Roerei behoort tot één van mijn favoriete ontbijt recepten. Zo op zijn tijd is het leuk om eens met het standaard recept te variëren. En blijkbaar denken jullie er ook zo over. Want het afgelopen jaar zag ik dit recept iedere keer weer naar voren komen in de statistieken. DSCN1883

5.
Tosti van een zacht broodje.
Jaren geleden zag ik op tv iemand een hele vreemde tosti eten. Blijkbaar was de tosti gemaakt van een zacht broodje in plaats van 2 boterhammen. Natuurlijk wilde ik dit maar al te graag proberen. Het klonk zo vreemd. Maar om een bepaalde reden is deze tosti echt overheerlijk.DSCN0665

4.
Ontbijt met warme appel.
Dit recept behoort tot één van mijn eerste recepten die ik online plaatste. En nog steeds is het recept een grote favoriet. Niet alleen van mij, maar ook van jullie. Het handige van dit recept is dat het in een paar minuten al op tafel staat. Iets wat in de ochtend nooit verkeerd is. DSCN0603

3.
Gerookte makreel spread.
Wat was ik verrast toen ik dit recept voor het eerst maakte. Ik had op internet wel een aantal dingen gelezen over soortgelijke recepten. Maar ik kon me niet herinneren dat ik ooit iets met gerookte makreel gegeten had. Ik had dus ook geen idee hoe het smaakte. Het recept wat er uiteindelijk uit is gekomen is heerlijk op brood. Als lunch of op de borreltafel bijvoorbeeld._PSA0674

2.
Aardappel ovenschotel met gehakt en boursin.
I love ovenschotels! En al helemaal als hij makkelijk te maken is. Ideaal als je lekker wilt eten, zonder dat je er veel werk van wilt maken. En gerechten met boursin lijken het bij mij altijd wel goed te doen. DSCN1216

1.
2x Snelle hapjes op een stokje.
Mijn allereerste recept staat zowaar op nummer 1! Ik had nooit gedacht dat dit recept het zo goed zou doen. Naar mijn mening stelt het namelijk helemaal niet zo veel voor. Maar ondanks dat zijn deze hapjes natuurlijk wel erg lekker en makkelijk om te maken. Ze waren op mijn verjaardag ook zo op.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s