Het kerstmenu van 2016

Hebben jullie allemaal een leuke, lekkere en liefdevolle kerst gehad? Goh, nooit over nagedacht dat mijn blognaam met kerst zo toepasselijk kon zijn. De kerstdagen zijn van die dagen dat de meeste mensen hun werk op een wat lager pitje hebben staan. Dat was bij ons ook het geval. Maar toch wilde ik ons kerstmenu graag voor jullie vastleggen. Wel met mijn handige compacte camera in plaats van mijn normale Nikon. Gewoon even om het te kunnen laten zien. Verwacht dus geen top kwaliteit foto’s. Het was tenslotte kerst. 

DSCN2299.jpg
Ons kerstmenu bestond uit 4 gangen. Als koud voorgerecht had mijn tante een modernere versie van de klassieke garnalen cocktail gemaakt. Met onder andere appel en avocado en zelfgemaakte cocktail saus.

DSCN2301.jpg
Ik maakte het warme voorgerecht. En misschien herken je hem al van een tijdje geleden. Het was een soep van courgette en kruidenroomkaas. Het recept kun je hier lezen.

DSCN2303.jpg
Het hoofdgerecht bestond uit aardappel gratin en gekarameliseerde witlof van mijn tante. Het vlees was lamsbout met een jasje van onder andere spinazie en ham wat ik samen met mijn moeder maakte.

DSCN2306.jpg
Het nagerecht was echt een hele mooie afsluiter van een heerlijke avond. Mijn moeder maakte namelijk pavlova met fruit en gezouten karamel. Ik moet toch nog eens een keer het recept gaan vragen.
Wat stond er bij jullie op het kerstmenu?

2 gedachten over “Het kerstmenu van 2016

  1. ziet er heerlijk uit Pauline ! ik heb ook de courgettesoep gemaakt, en hij smaakte zalig. hij komt in mijn speciale “pauline recepten lijstje”

    groetjes Els

    >

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s