Boek review: Meer brood uit eigen oven van Levine van Doorne

_PSA2367.jpg
Tijd voor een beetje een bijzondere review. Sinds kort help ik op mijn werk mee met demonstraties. Dit zijn vaak demonstraties (of demo’s zoals wij die noemen) van bijvoorbeeld schrijvers die een nieuw kookboek komen promoten. Mensen kunnen dan enkele recepten uit het boek proeven die in de keuken van de winkel gemaakt worden. Wanneer ze het boek besluiten te kopen, kan de schrijver (of in dit geval schrijfster) het voor hun signeren om hem extra speciaal te maken. Bij mijn eerste demo was Levine van Doorne te gast. De schrijfster van Meer brood uit eigen oven. Iedereen weet dat ik niet zo vaak bak. Echt brood bakken zoals het hoort had ik dus ook nog nooit gedaan. Je kan dus wel raden dat ik enorm benieuwd was. En ook een beetje nerveus. 

De demo.
Bij binnenkomst had Levine al een hele hoop spullen bij zich. Ze had zich thuis de avond ervoor al flink voorbereid en een aantal dingen vast gebakken. Ze hoefde alleen nog maar even opgewarmd te worden in de oven. Op die manier hoefde de klanten niet zo lang te wachten tot de eerste hapjes klaar waren.
Natuurlijk ging de oven meteen aan. Binnen een half uur rook het al heerlijk naar gebakken brood.
Helaas kon ik die dag zelf geen foto’s maken, maar ik kan jullie natuurlijk wel vertellen wat er die dag allemaal op tafel kwam te staan.
De middag begon met heerlijk brood met koekkruiden. Omdat dit de favoriet van Levine is, word dit brood heel toepasselijk ‘het Levientje’ genoemd. Daarnaast had ze ook al heerlijke kaneelrolletjes gemaakt met geroosterde hazelnoten.
Je kan dus wel zeggen dat dat alvast een goed begin was.
Maar er moest natuurlijk ook gebakken worden.
We begonnen met kokosbolletjes met witte chocolade en macadamia noten (mijn favoriet). Het deeg van deze broodjes was werkelijk zo zacht dat ik er bijna niet van af kon blijven. Natuurlijk moest ik wel, anders konden ze nooit de oven in.
Hierna volgde de zachte kaasbroodjes. Ook dit deeg was weer super zacht. Ik wist echt niet dat dat zo zacht kon zijn.
Het brood was inmiddels zo populair dat we besloten om nog een brood op te warmen. Dit brood was gemaakt met gele rozijnen en verse rozemarijn.
_PSA2452.jpg
Het boek.
Aan de tekst hierboven kun je waarschijnlijk al een beetje raden dat ik inmiddels al fan was. Ik had sowieso al besloten dat ik dit boek mee naar huis ging nemen. Uiteindelijk besloot ik mijn moeder te verassen door haar het boek kado te geven. Natuurlijk heb ik aan Levine gevraagd of ze hem voor haar wilde signeren.
Een weekje later besloten we dat het toch echt wel tijd was om een recept te gaan testen. Het voordeel was dat ik alle tips van Levine aan mijn moeder kon uitleggen. Ze staan ook in het boek, maar het is toch handig als je het zelf gezien hebt.IMG_20161127_165927.jpg

We kozen uiteindelijk voor een brood met vijgen en anijszaad. Echt heerlijk kan ik je vertellen! Hij was binnen 2 dagen al op geloof ik. Toen het brood uit de oven kwam, was het al een beetje te donker voor een mooie foto. Maar om het toch even te kunnen laten zien heb ik hem even snel met mijn telefoon op de foto gezet. De mensen die mij volgen op instagram hebben hem waarschijnlijk al voorbij zien komen.

Conclusie.
Ik had een aantal weken geleden echt geen idee dat vers brood bakken zo leuk kon zijn! Het duurt even om te maken, maar het resultaat is echt super lekker. Ook mijn moeder vond het heerlijk en was erg blij met haar nieuwe boek.
Je kunt dit boek kopen in de winkel voor 24,95.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s