Oud & Nieuw: Tortellini spiesje met pesto

_PSA2572.jpg
De mensen die mij al vanaf het begin volgen weten misschien nog wel wat één van mijn eerste recepten was. Het eerste artikel bevatte 2 receptjes waaronder een antipasti spiesje. Ik maakte het toen der tijd voor mijn verjaardag. Toevallig ging mijn blog ook die zelfde dag online. Je kunt dus wel zeggen dat dat het begin was van iets moois. En om die reden leek het me leuk om het jaar af te sluiten met een nieuw hapje op een stokje. Dit recept is dus geïnspireerd om mijn aller eerste artikel. Nadat ik had zitten nadenken, bedacht ik me ineens dat mijn ideale Italiaanse hapje natuurlijk niet compleet was zonder pasta. En aangezien tortellini mijn favoriet is, was de keuze al snel gemaakt. De combinatie met de rest van de ingrediënten is natuurlijk vrij klassiek, maar dat maakt het juist zo lekker. Met de zelfde ingrediënten zou je zelf een salade of warm pasta gerecht kunnen maken. _PSA2578.jpg
Dit heb je nodig voor 16 stuks:

  • 16 sate prikkers
  • ± 50 gr tortellini met kaasvulling (32 stuks)
  • 8 plakken proscuitto of parmaham
  • 16 olijven
  • 16 cherry tomaten
  • 16 grote blaadjes basilicum, gehalveerd (of meerdere kleintjes)
  • ± 2 el groene pesto (rode kan ook)

Zo maak je het:

Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
Je kunt ervoor kiezen om hem iets eerder uit te zetten om te voorkomen dat het makkelijk uit elkaar valt.
Giet de pasta af en laat hem wat afkoelen.
Je kunt er eventueel een klein beetje olie door doen tegen het plakken.
Was de tomaten en olijven en droog ze af.
Scheur de grote basilicum blaadjes door midden of leg meerdere kleintjes klaar.
Ik gebruik 2 stukjes basilicum per stokje.
Rol de plakken proscuitto op en snijd ze door midden zodat je 16 rolletjes krijgt.
Pak een sate prikker en prik er als eerste een tortellini aan.
Gevolgd door een stukje basilicum, een tomaatje, de proscuitto, een olijf, een stukje basilicum en als laatste weer een tortellini.
Leg ze op een bord of plank en ga door met de rest van de sate prikkers.
Druppel op ieder stokje wat pesto en serveer direct. Ik gebruikte ongeveer een halve theelepel per stokje.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s