Als er iets is waar ik op een tafel vol hapjes niet van af kan blijven, dan zijn het wel de gevulde eieren. Ze zijn zo lekker dat ze bijna verslavend zijn! Het zijn echte klassiekers die gewoon nooit gaat vervelen. En vaak houden ze het niet lang vol op tafel, omdat ze zo ontzettend populair zijn. Ik weet nog wel dat we, een paar jaar geleden, gasten te eten zouden krijgen. We hadden redelijk wat gevulde eieren gemaakt toen we op het laatste moment hoorde dat 1 van hun ziek was geworden. Het etentje ging niet door waardoor we dus met een hele hoop gevulde eieren zaten. Zonde om weg te gooien natuurlijk. Er zat niets anders op dan al die eieren met zijn drieën op te eten. Je begrijpt waarschijnlijk al dat ik dat geen enkel probleem vond. Zeker aangezien ik groot ei-liefhebber ben. Reden genoeg om je dus af te vragen waarom ik het recept nooit eerder online heb gezet. Hier is hij dan eindelijk! Lees snel verder zou ik zeggen.
Dit heb je nodig voor 8 stuks:
- 4 hard gekookte eieren
- ± 2 el mayonaise
- 1/2 el mosterd
- 1/2 tl paprika poeder
- snufje kurkuma (voor de kleur)
- scheutje citroensap
- zout en peper
- 3 takjes bieslook, fijngehakt
Zo maak je het:
Laat de hardgekookte eieren afkoelen tot ze gemakkelijk vast te houden zijn en pel de schil er af.
Snijd ze door midden en schep voorzichtig het eigeel er uit.
Doe het eigeel in een kom en prak het fijn met een vork.
Voeg mayonaise, mosterd, citroensap, paprika poeder en kurkuma toe en meng tot een egaal mengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe het mengsel in een spuitzak met spuitmondje (of een plastic zakje met een puntje er af geknipt) en vouw het dicht zodat alle lucht er uit is.
Spuit voorzichtig het mengsel in de eieren.
Leg ze op een mooi bord en besprenkel ze met wat extra paprika poeder en gehakte bieslook.
Serveer direct of bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Eet smakelijk en fijne feestdagen!