Al weken stond dit recept op de planning om getest te worden voor kerst. Maar om een bepaalde reden waren de vijgen nergens te vinden. Ongeveer een week voor kerst zag ik ze dan eindelijk ineens liggen. Natuurlijk heb ik ze snel mee naar huis genomen om ze nog vlug even te kunnen testen. En gelukkig waren de gevulde vijgen erg geslaagd en kon ik nog snel het recept voor jullie online zetten. Met maar een paar ingrediënten, is dit recept echt perfect voor de mensen die nog druk aan het verzinnen zijn en weinig tijd hebben. Binnen een half uur (misschien wel 20 minuten of korter) staat dit gerecht al op tafel. Voor de variatie zou je nog wat gehakte walnoten of van dat dikke balsamico toe kunnen voegen, maar met deze eenvoudige ingrediënten zijn ze ook al overheerlijk.
Dit heb je nodig voor 8 stuks:
- 8 rijpe vijgen
- 125 gr zachte geitenkaas
- 1 tl gedroogde salie of verse salie (fijngehakt)
- klein beetje honing
- eventueel wat gehakte walnoten en dikke balsamico
Zo maak je het:
Leg een kleine ovenschaal klaar met wat bakpapier op de bodem en verhit de gril van de oven voor op 200 graden.
Snijd de vijgen kruislings in maar zorg dat je ze niet helemaal door snijd. Laat de onderkant dus heel.
Als ze makkelijk omvallen, kun je eventueel een heel klein stukje van de onderkant snijden.
Verdeel de zachte geitenkaas in de vijgen. Dit gaat het makkelijkste met 2 theelepeltjes.
Besprenkel met wat honing (totaal waarschijnlijk iets van een eetlepel) en verdeel er wat salie over.
Als je walnoten toe wilt voegen, kun je dit samen met de salie doen.
Bak de vijgen onder de gril voor 5 tot 10 minuten of tot de puntjes beginnen te kleuren.
Leg er ongeveer 2 of 3 per persoon op de borden en maak eventueel af met wat dikke balsamico of laat ze zoals ze zijn.
Serveer direct.
Eet smakelijk!