Snelle noodle soep met champignons en ei

_PSA2435.jpg
Je kent ze wel, die zakjes instant noodles die zo lekker makkelijk en snel zijn. De ideale snack of een snelle lunch. Maar toch weet je dat ze vaak veel te zout zijn waardoor je er alleen maar dorst van krijgt. Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik soms enorme trek heb in die zakjes. Ook al weet ik dat ik moet oppassen met zout. Laatst bedacht ik ineens dat ik dit veel makkelijker op kon lossen dan ik altijd dacht. Gewoon zelf maken dus! Oké, het kost iets meer tijd dan die snelle zakjes, maar het is wel veel verser en lekkerder. Je kunt precies bepalen wat je er wel of niet in wilt hebben. En nog een groot voordeel is dat je niet meer van die gedroogde groente hoeft te eten. Die gedroogde groente is namelijk iets waar ik zelf totaal niet van houd. Als die zakjes er los bij zitten, gooi ik ze eigenlijk altijd weg. Geef mij maar verse groente! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik even moest wennen aan het feit dat het minder zout was, maar de verse groente maakte alles goed. _PSA2449.jpgDit heb je nodig voor ruim 1 persoon:

  • ± 75 gr wok noodles of mihoen
  • ± 800 ml tot 1 liter bouillon
  • 100 gr champignons
  • 2 lente ui
  • 1 ei

Zo maak je het:

Kook je ei zoals je zelf wilt. Ik koos voor middel hard gekookt, maar zacht of juist hard mag ook als je dat lekkerder vind. Laat hem schrikken onder koud water en leg apart.
Snijd de champignons in plakjes en de lente ui in dunne ringetjes.
Verhit wat olie in een kleine koekenpan en bak de champignons en de helft van de lente ui in een paar minuten gaar. Zet het vuur uit en zet apart.
Breng de bouillon aan de kook. Ik koos voor runderbouillon, maar een andere smaak mag ook. De runderbouillon die ik gebruikte had zelfs minder zout.
Kook de noodles in de bouillon gaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Bij mij was dit 2 minuten.
Doe na die 2 minuten de champignons erbij in de bouillon en laat even mee wamen.
Pel het ei en snijd hem door midden of in kleinere stukjes als je dat makkelijker vind.
Schep de soep in een soepkom en leg het ei erin. Besprenkel met de rest van de lente ui en serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s