Hebben jullie wel eens banaan op je boterham met pindakaas gedaan? Ik ben er in ieder geval fan van. En zeker met rijstwafels in plaats van boterhammen. Maar zodra een boterham een tosti word, is het een heel ander verhaal. Om een bepaalde reden zijn alle broodbeleg combinaties lekkerder wanneer het brood word omgetoverd tot tosti. Dat is dus ook zo met deze variant. Door de tosti in de pan te bakken, behoud het brood een beetje van zijn luchtigheid. Een ander voordeel is dat de banaan lekker warm word zonder dat hij helemaal plat gedrukt word. In deze variatie heb ik ook nog wat cacao poeder toegevoegd. Maar je zou ook kunnen kiezen voor wat kaneel, honing of rozijnen bijvoorbeeld. Ik heb zelfs een keer gehoord dat banaan met kaas ook lekker is, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.
Dit heb je nodig voor 1 tosti:
- 2 boterhammen
- pindakaas
- 1/2 banaan
- 1 tl cacao poeder
- een beetje boter
Zo maak je het:
Besmeer de boterhammen aan 1 kant met wat boter en leg ze met de beboterde kant naar beneden op een snijplank.
Snijd een halve banaan in plakjes en besmeer de 2 boterhammen met pindakaas.
Leg op 1 boterham wat plakjes banaan en bestrooi met cacao poeder.
Leg de andere boterham met de pindakaas kant naar beneden op de andere.
Verwarm een koekenpan zonder olie of boter.
De boter zit natuurlijk al aan de buitenkant van je tosti.
Bak de tosti in een paar minuten goudbruin aan beide kanten.
Snijd hem door midden en serveer direct.
Eet smakelijk!