Lauw warme salade met rijst en courgette

_PSA2411.jpg
Waarom eten mensen een salade vaak alleen in de zomer? Ik vind persoonlijk dat een salade als lunch ook in de koudere maanden best lekker kan zijn. Maak hem bijvoorbeeld lauw warm zoals deze salade. Met wat verse ingrediënten kan dit in de winter net zo lekker zijn als een warme soep. En als hij afgekoeld is, kun je hem heel makkelijk bewaren en de volgende dag meenemen naar je werk of school. In deze salade heb ik gekozen voor mooie groene en gele kleuren. Ondanks dat het een lauw warme salade was, was hij heerlijk fris door de verse kruiden. De kruiden zijn trouwens in de dressing gebruikt. Hierdoor zitten die lekkere smaken heel gemakkelijk door de hele salade heen. Eten jullie in de winter liever salade of soep als lunch? _PSA2415.jpg
Dit heb je nodig voor ruim 1 persoon:

  • 75 gr zilvervliesrijst
  • 1 kleine courgette of een halve grote
  • 150 gr mais
  • 1 avocado
  • 10 blaadjes verse munt
  • ± 10 gr verse peterselie
  • sap van een 1/2 citroen
  • ± 4 tot 6 el olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat het overtollige vocht verdampen.
Snijd ondertussen de courgette in slierten met een spiraalsnijder en snijd ze vervolgens in kleinere stukjes.
Je kunt er ook voor kiezen om hem te raspen, maar ik vond dat mijn courgette daar iets te nat van werd.
Knijp dus goed het vocht er uit als je wel voor de rasp kiest.
Verhit een lepeltje olie of boter in een koekenpan en bak de stukjes courgette in 2 tot 3 minuten wat zachter.
Bestrooi met wat peper en zet het vuur uit.
Giet de mais af en doe hem in een kom. Snijd de avocado in blokjes en voeg ze bij de mais.
Doe voor de dressing de kruiden, citroensap, olie, zout en peper in een vijzel en maal alles tot een mooie groene dressing.
Begin met 4 el olie en bepaal daarna of je je dressing dunner wilt hebben of niet.
Roer de rijst en de courgette door het mais mengsel en schep de dressing er goed door.
Proef of er eventueel nog zout of peper bij moet en serveer direct.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s