Spring rolls met tempeh

_PSA2284.jpg
Zo af en toe is het wel eens tijd om een wat lichtere maaltijd te eten. Ook in de koudere dagen. Al die stamppotten kunnen namelijk ook wel eens wat zwaar op de maag liggen. Ik at deze avond alleen en dus was het weer eens tijd voor spring rolls. Die ga ik namelijk niet voor 3 of 4 personen staan rollen. Dat duurt me gewoon te lang haha. Er lag nog een pak rijstvellen in de kast die ik van een vriendin had overgenomen en die moesten nodig eens gebruikt worden. Ik besloot vandaag een vegetarische avond te houden door tempeh te gebruiken in plaats van bijvoorbeeld kip. Normaal ben ik niet zo van de tofu producten, maar voor tempeh maak ik graag een uitzondering. De structuur vind ik gewoon heel lekker en hij neemt daarnaast ook super snel andere smaken op. Mocht je nou echt niet van tofu producten houden, dan kun je het gewoon voor kip vervangen. _PSA2293.jpg
Dit heb je nodig voor ± 2 personen:

  • 6 rijstvellen
  • 1/2 avocado
  • 1 wortel
  • 150 gr tempeh
  • 10 cm komkommer
  • 2 el sesamolie
  • 3 tot 4 el sojasaus
  • zout en peper

Voor de saus:

  • 3 el pindakaas
  • 1 el olie
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • zout en peper
  • warm water naar behoefte

Zo maak je het:

Doe voor de saus de pindakaas, olie, azijn, sojasaus, honing zout en peper in een kom en voeg net zoveel warm water toe tot je een mooie niet te dikke substantie hebt waar je makkelijk je spring rolls in kunt dopen.
Je kunt hier eventueel ook nog wat chili vlokken aan toe voegen als je dat lekker vind.
Zet de schaal apart.

Snijd de avocado, wortel en komkommer in smalle reepjes en snijd de tempeh in plakken. Snijd de plakken tempeh vervolgens in vieren.
Verhit de sesamolie in een koekenpan en voeg de tempeh stukjes toe.
Sprenkel de sojasaus er over en bak de tempeh tot ze mooi gekleurd en warm zijn.
Zet het vuur uit.
Pak een diep bord en vul hem met warm water.
Leg er een rijstvel in en laat hem wellen tot hij mooi zacht en flexibel word.
Leg de rijstvel op een snijplank voor je en beleg hem in het midden met de avocado, wortel, komkommer en tempeh.
Vouw de 2 zijkanten naar binnen en rol hem van je af verder op.
Leg hem op een bord en ga verder met de volgende vellen.
Doe de saus in een kleiner kommetje en serveer samen met de spring rolls.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s