Jaren geleden was ik een keer bij een tupperware avondje. Met zijn allen maakte we daar een aantal recepten. Het recept van deze wraps is daar op geïnspireerd. Ze zijn ideaal om als hapje te serveren of om ze, net als ik, als avondmaaltijd te serveren. Het leuke aan dit recept is het feit dat ik de zoutpot niet eens heb aangeraakt. De gerookte kip die er door zit is namelijk al zout genoeg van zichzelf. En had ik al gezegd dat dit een ontzettend makkelijk recept is? Ideaal als je niet teveel in de keuken wilt staan met je verjaardag bijvoorbeeld. Ze zijn namelijk zo klaar. En het gene wat je overhoud kun je ook gewoon op brood of toast smeren.
Dit heb je nodig voor ± 8 wraps:
- 8 tortilla wraps
- 250 gr gerookte kip
- 1 grote rode punt paprika
- 1 1/2 avocado
- 250 gr creme fraiche
- 1 krop sla
- 1 el fijngehakte bieslook
- scheutje citroensap
- peper en eventueel zout
Zo maak je het:
Snijd de kip in plakken en stop ze in een hakmolentje. Maal de kip tot fijne stukjes en doe ze in een grote kom.
Snijd ook de paprika in grove plakken en doe ook deze in het hakmolentje.
Maal de paprika in kleine stukjes en doe ze bij de kip in de kom.
Snijd de avocado in kleine blokjes en roer samen met de crème fraiche door het kip mengsel.
Voeg bieslook, een scheutje citroensap en peper toe en proef of er eventueel zout bij moet.
Scheur de krop sla in grove stukken.
Leg een tortilla wrap voor je en leg wat flinke lepels van het kip mengsel in het midden.
Leg hierop wat sla en rol de tortilla op.
Ga zo door tot de tortilla wraps op zijn.
Snijd ze in stukjes of eet ze als avondmaaltijd.
Eet smakelijk!