Ik hou echt enorm van paddestoelen (of champignons) en ik hou ook enorm van ei. Het was dus hoog tijd om de twee te gaan combineren. En ziet het er niet mooi uit op de foto? Bijna alsof de herfst en de winter alweer voorbij is. Toen het uit de oven kwam, vond ik het gewoon zonde om op te eten. Voor extra smaak heb ik onder het ei wat ham en kruidenkaas toegevoegd. Die had ik de zelfde avond voor het eten nodig dus dat kwam goed uit. Ik at dit als lunch, maar qua smaak zou dit als ontbijt ook prima kunnen. Mits te natuurlijk de tijd wilt nemen om dit in de ochtend klaar te maken. Misschien is het ook een idee om dit aan je gasten te serveren. Het heeft immers weinig aankleding nodig om het er mooi uit te laten zien. Werk trouwens wel voorzichtig als je dit aan het maken bent. Je wilt natuurlijk niet de randen beschadigen zodat het ei er weer uit loopt. Dat zou zonde zijn.
Dit heb je nodig voor 2 stuks:
- 2 portobello’s
- 2 eieren
- 1 el kruidenkaas
- een paar reepjes ham
- 4 blaadjes verse basilicum
- zout en peper
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een ovenschaaltje klaar.
Verwijder de steel van de portobello en schraap voorzichtig met een theelepel de sporen uit de bodem.
Verdeel de kruidenkaas en ham over de paddestoelen en breek de eieren er over.
Besprenkel met zout en peper en zet ze in de ovenschaal.
Het is eventueel handiger om de paddestoel eerst in de schaal te zetten en dan het ei er pas in te doen.
Bak ze in de oven voor 25 tot 30 minuten of tot het ei gestold is naar behoefte.
Leg ze op een bord en besprenkel met wat verse gehakte basilicum.
Eet smakelijk!