Chocolade mug cake met banaan

_PSA2250.jpg
Verse, warme chocolade cake als ontbijt. Dat klinkt bijna iedereen als muziek in de oren. Het klinkt ook als iets wat iets te veel werk is op de vroege ochtend. Deze cake staat echter binnen 10 minuten op tafel en is ook nog eens lekker gezond. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? Maar het is echt zo! Met een paar ingrediënten en de juiste bereidingswijze heb je zo een heerlijke cake voor 1 persoon. Oh en had ik al gezegd dat je de meeste ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt?_PSA2258.jpg
Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 2 el cacao poeder (puur, zonder toegevoegde stoffen)
  • 2 el havermout
  • 1 el honing of agave siroop

Zo maak je het:

Snijd de banaan in plakjes en houd een paar plakjes apart voor de garnering.
Doe de banaan samen met de rest van de ingrediënten in een blender of hakmolentje en blend alles tot er een egale substantie ontstaat.
Ik koos er expres voor om het niet met de hand te doen (een vork), omdat je dan altijd stukjes blijft houden die niet mooi te mengen zijn. De substantie blijft dan gewoon anders.
Als je dit niet erg vind, kun je het gewoon met de hand doen.
Schenk het mengsel in een magnetronbestendig kopje en zet hem voor 1 tot 2 minuten in de magnetron.
De tijd verschilt per magnetron. Het handigste is om hem iedere keer 30 seconden aan te zetten tot het mengsel goed gestold is en je tevreden bent.
Garneer met de resterende stukjes banaan en serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s