Poeh, wat zat ik vol van deze smoothie zeg. Daar had ik me mooi even op verkeken! Ik kan nu dus wel zeggen dat dit echt een aanrader is voor het ontbijt. Hij vult namelijk ontzettend. Vanwege de substantie is hij ook prima te gebruiken als ‘smoothie bowl‘. Hij is namelijk vrij dik waardoor je hem zelfs met een lepel zou kunnen eten. Je hoeft je trouwens met deze chocolade smoothie niet schuldig te voelen. Ik gebruik namelijk pure cacao poeder en dat is helemaal niet ongezond, omdat er geen suiker of andere zoetstof aan is toegevoegd. Hoe lekker is het, dat je ’s ochtends ongestoord chocola kunt eten (of drinken)!
Dit heb je nodig voor ± 2 personen:
- ± 100 gr blauwe bessen
- 150 gr bevroren frambozen
- 1 kleine banaan of een 1/2 grote
- 200 ml melk (amandelmelk o.i.d. kan ook)
- 4 flinke tl cacao poeder
- honing naar smaak
- kokos rasp als garnering
Zo maak je het:
Doe de helft van de melk in een blender en voeg de bessen en frambozen toe.
Snijd de banaan in stukjes en voeg deze samen met de helft van de cacao poeder en wat honing toe aan je blender.
Maal alles met de blender tot een gladde substantie.
Kijk even naar de dikte en proef de smaak.
Als hij te dik is, voeg je extra melk toe.
Voor meer chocolade smaak kun je de extra cacao poeder toevoegen.
Ik heb uiteindelijk alle melk en cacao poeder gebruikt.
Schenk in 2 glazen en garneer eventueel met wat kokos rasp.
Of schenk in 2 kommen en garneer met extra fruit e.d. om een smoothie bowl te maken.
Eet smakelijk!