Croissants met mozzarella en rozemarijn

_PSA2174.jpg
Met maar een paar ingrediënten kun je in een mum van tijd een heerlijke lunch klaar maken. Deze croissants zijn daar een goed voorbeeld van. Met zo’n simpel blikje croissant deeg kun je echt zoveel variaties maken. Een aantal hiervan zijn op deze site al te lezen. Maar toch zijn er nog meer variaties. En vandaag laat ik je daar een recept van zien. Deze keer wilde ik dat de croissants lekker zacht en licht van smaak waren. Om die reden koos ik dus voor een mozzarella vulling. Lekker wat verse rozemarijn erbij voor wat subtiele smaak. En samen met wat zout en peper heb je al een heerlijke vulling. Voor wat extra smaak zou je nog een snufje knoflook poeder of ui poeder toe kunnen voegen. De croissants hoeven maar kort de oven in waardoor je lunch (of ontbijt) lekker snel klaar is. _PSA2187.jpg
Dit heb je nodig voor 6 stuks:

  • 1 klein blikje croissant deeg
  • 12 kleine mozzarella bolletjes
  • 1 takje verse rozemarijn
  • klein beetje geraspte kaas
  • scheutje melk
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de blaadjes van 1 takje rozemarijn fijn.
Rol het croissant deeg uit en snijd langs de stippellijntjes om de driehoekjes los te maken van elkaar.
Leg op ieder stukje deeg 2 bolletjes mozzarella en besprenkel met wat verse rozemarijn, zout en peper.
Rol de stukken deeg op zodat de croissants gevormd worden en leg ze op de bakplaat.
Bestrijk met een dun laagje melk en verdeel er wat geraspte kaas over.
De melk zorgt ervoor dat de geraspte kaas goed blijft plakken.
Bak de croissants voor ongeveer 15 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat ze vervolgens een minuutje afkoelen, omdat de mozzarella nogal heet kan zijn.
Serveer ze direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s