Kofta van lamsgehakt

_PSA2090.jpg
Vandaag heb ik het laatste ‘mezze’ recept voor jullie. Alle spreads en hapjes waren deze avond vegetarisch. Een stukje vlees mocht er dus wel bij. En wat past er nou beter bij mezze dan lamsvlees. Toen we er thuis achter kwamen dat de Turkse slager bij ons in de buurt lamsgehakt verkocht, hebben we meteen een kilo ingeslagen. De vriezer lag dus vol met zakjes van 100 en 200 gram lamsgehakt. Inmiddels zijn we er ook achter dat het gehakt van deze slager van super kwaliteit is. Waarschijnlijk gaan we dus weer nieuwe inslaan zodra het op is. Deze kofta zijn heerlijk op smaak gebracht met verschillende kruiden. Samen met een beetje tzatziki smaken ze echt heerlijk. Natuurlijk hoef je dit vlees niet perse aan een stokje te rijgen. Balletjes draaien kan namelijk ook prima. _PSA2094.jpg
Dit heb je nodig voor 8 stuks:

  • 400 gr lamsgehakt
  • 1/2 rode ui, of 1 kleine
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl verse gember, fijngehakt
  • 1/2 tl chili vlokken
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl komijn poeder
  • zout en peper
  • 1 ei, losgeklopt
  • 8 houten stokjes

Zo maak je het:

Laat de houten stokjes een half uurtje weken in water. Dit zorgt ervoor dat ze niet zo makkelijk verbranden tijdens het bakken.
Doe het gehakt in een kom en doe er de chili vlokken, kaneel, komijn poeder, zout en peper bij.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe ook dit bij het gehakt in de kom.
Meng goed en voeg eventueel een klein scheutje losgeklopt ei toe als het te droog is.
Kneed er worstjes van en rijg ze aan de stokjes.
Laat ze heel even rusten in de koelkast.
Vet een grillpan of koekenpan in met een dun laagje olie en laat hem goed warm worden.
leg de kofta in de pan en bak ze rondom bruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
Serveer met wat tzatziki.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s