Fil0 rolletjes met spinazie en feta

_PSA2081.jpg
Ja ik weet het, alweer feta. Dat komt gewoon omdat ik nog een ‘mezze’ recept met jullie deel. En toevallig paste de feta er weer heel goed bij. Deze filo rolletjes zijn geïnspireerd op de Turkse ‘sigara boregi’ of de Griekse spanakopita. Ze zijn heerlijk als bijgerecht met wat lamsvlees of als hapje voor de mezze natuurlijk. Of wat dacht je ervan om dit te serveren aan je gasten tijdens een feestje of verjaardag. Ik heb hier 8 grote rollen gemaakt, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om er driehoekjes van te maken. Op die  manier zijn ze wat makkelijker als hapje op een verjaardag te eten. Het was trouwens de eerste keer dat ik met filo deeg werkte en het was een stuk makkelijker dan ik al die tijd had gedacht. Probeer het ook eens een keer zou ik zeggen. _PSA2083.jpg
Dit heb je nodig voor ± 8 stuks:

  • 8 tot 10 vellen filo deeg
  • 450 gr diepvries spinazie, ontdooid
  • 200 gr feta
  • 3 el pijnboompitten, geroosterd
  • rasp van 1 citroen
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el munt, fijngehakt
  • 1 ei
  • olijfolie
  • peper en eventueel zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Laat de vellen filo deeg ontdooien en bewaar ze onder een vochtige doek tegen uitdroging.
Laat de spinazie goed uitlekken en knijp er zoveel mogelijk vocht uit.
Verkruimel de feta in een ruime kom en doe hier de pijnboompitten, munt, peterselie, citroenrasp, spinazie en peper bij.
Roer door elkaar en proef of er nog zout bij moet.
Voeg als laatste een losgeklopt ei toe en meng goed.
Leg 1 vel deeg met de korte kant naar je toe op een snijplank.
Bestrijk hem met wat olie om hem soepeler te maken.
Leg een flinke eetlepel van het spinazie mengsel aan de onderkant van het deeg en vorm er een sigaar van.
Vouw de 2 zijkanten over het mengsel heen en rol de rest op.
Leg hem met de naad naar beneden op de bakplaat en ga door tot het mengsel op is.
Bak de rolletjes in de oven voor 25 tot 30 minuten of tot ze mooi goudbruin beginnen te worden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s