Leuke plek: Bla bla in Rotterdam

Aan dit restaurant heb ik al heel wat jaren leuke herinneringen. Ik kwam hier jaren geleden namelijk al een aantal keer met mijn ouders en oma. En nu, jaren later, was het eindelijk weer zover! Mijn vader at die dag niet thuis en dus besloten mijn moeder en ik om eens samen uit eten te gaan. Iets wat we nooit echt gedaan hadden tot nu toe. Ik kan wel alvast zeggen dat ik dit restaurant wel al die jaren heb gemist. Want het eten wat hier geserveerd word is zo lekker! Oh, had ik trouwens al gezegd dat dit een vegetarisch restaurant is? Hieronder vertel ik je er meer over, dus lees snel verder.

Over het restaurant:

Dit restaurant bestaat al sinds 1984 en is te vinden in de historische wijk Delfshaven. En ik zeg ‘historisch’, omdat het pand dat ook is. Het restaurant bevind zich in een klein, knus pand waar niet veel tafels en stoelen in kunnen. Ook heeft de aankleding een beetje een gedateerde sfeer. Maar toch is het om die reden wel erg gezellig. En het belangrijkste: het eten is echt super lekker! Ze behoren namelijk tot 1 van de beste vegetarische restaurants van Nederland.

Het eten:

Zoals ik eerder al zei, serveren ze hier uitsluitend vegetarische gerechten. Of liever gezegd: borden. Ze werken hier namelijk iets anders dan je in andere restaurants gewend bent. Als je binnenkomt zie je meteen een bar staan (die bijna al de ruimte in beslag neemt voor je gevoel). Aan de muur achter die bar hangen 5 borden.

Op die borden staan dus de gerechten die je kunt kiezen. 1 bord met voorgerechten, 1 bord met nagerechten (of ‘toeten’ zoals ze het daar noemen) en 3 borden met hoofdgerechten (een soort menu’s). Als hoofdgerecht kies je dus 1 van de 3 borden. Hierop zie je tal van gerechtjes staan die je allemaal op 1 bord geserveerd krijgt. Deze menu’s veranderen ieder seizoen.

Ik ben zelf geen vegetariër, maar als ik hier eet vergeet ik gewoon dat er geen vlees in zit. En dat is ook iets wat je van andere bezoekers hoort. Ook staat dit restaurant bekent om zijn grote porties. Aan alleen een hoofdgerecht heb je eigenlijk al genoeg. Maar omdat het eten zo lekker is, is het gewoon zonde om geen voorgerecht of nagerecht te nemen. Ik had graag nog een nagerecht genomen, maar ik zat zo vol dat ik mijn hoofdgerecht niet eens op kreeg. Maar laten we snel maar eens gaan kijken wat we allemaal besteld hebben.

Voorgerechten:

Mijn moeder koos voor pasteitjes met geitenkaas en gedroogd fruit met tomaten-vanille jam. DSCN2291.jpg

Ik koos voor paddestoelen loempia’s met japanse sojasaus.DSCN2290.jpg

Hoofdgerechten:

Zijn jullie klaar voor een flinke lijst? Komt ie.

Mijn moeder koos voor het Masala Dosa menu met onder andere:
Een rijstpannenkoekje gevuld met gekruide aardappel, geurige basmati rijst, een cashewloempia, pompoencurry, cashewchutney en een frisse salade met yoghurt/komijn dressing.

DSCN2298.jpg

Ik koos voor het Tapas menu met onder andere:
Polenta met pesto, rode risotto met grana padano, spinaziepasteitjes, gestoofde aubergine, canarische aardappeltjes met mojosaus, pompoen met geroosterde amandelen, witte bonensalade en nog meer wat niet op het bord aan de muur paste. DSCN2294.jpg

Tot slot:

Eigenlijk moet je gewoon een paar keer per jaar langs gaan bij dit restaurant. Gewoon uit nieuwsgierigheid naar hun nieuwe menu’s. En als je nou een echte vlees eter bent, zou je dit restaurant toch echt eens moeten proberen. Ik kan je bijna garanderen dat je vergeet dat je vegetarisch eet. En als laatste tip wil ik nog even mee geven dat je bij binnenkomst niet meteen op de inrichting moet letten. Het eten maakt namelijk alles goed! Heb je nou trouwens last van voedsel allergie? Dan kun je dit tijdens je reservering gewoon doorgeven. Ze maken dan iets anders voor je klaar. Voor de mensen die aan de andere kant van het land wonen: ze hebben ook een vestiging in Groningen.

Kijk voor meer informatie op hun website:
www.bla-bla.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s