Quesadilla’s met mascarpone en tomaat

_PSA2057.jpg
Weten jullie nog dat ik vorig jaar al een recept van quesadilla’s met jullie gedeeld had? Ik vond dat het wel eens tijd werd voor een nieuwe versie. En dus bedacht ik er 1 met onder andere mascarpone, tomaat en mozzarella. Een Italiaanse versie dus. En Italiaans gaat er bij ons thuis altijd wel goed in. Ik heb nog getwijfeld of ik er pesto aan toe wilde voegen, maar heb dat uiteindelijk toch niet gedaan. En daar was ik toch wel een beetje blij om, want deze quesadilla’s zijn heerlijk zacht en romig. De pesto was naar mijn mening veel te snel gaan overheersen. Iets wat zonde is met dit gerecht. Als je een gerecht zoekt wat je lekker op de bank kan op eten, dan raad ik je zeker dit recept aan. Dit was trouwens de eerste keer dat ik quesadilla’s voor mijn ouders maakte. Mijn moeder is geloof ik al fan. Jullie ook? _PSA2053.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 4 tortilla wraps
  • 2 tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 4 handjes verse spinazie
  • 8 plakjes kipfilet (broodbeleg)
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 125 gr mascarpone
  • 2 el gehakte verse basilicum
  • zout en peper
  • olie of boter om te bakken

Zo maak je het:

Roer de mascarpone los in een kom en voeg de basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper en zet even aan de kant.
Snijd de tomaten in dunne plakken en haal de zaadjes er uit.
Halveer de mozzarella en snijd vervolgens ook in plakken.
Leg een tortilla voor je en bestrijk 1 helft met wat mascarpone. Strooi er wat pijnboompitten over en leg er 2 plakjes kipfilet op. Leg er vervolgens een handje spinazie en wat plakjes tomaat op. Sluit af met wat plakjes mozzarella en vouw de andere helft van de wrap er over.
Ga zo door met de andere 3 tortilla wraps.
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de quesadilla aan beide kanten in een paar minuten goudbruin. Laat het niet te hard gaan. Anders is de mozzarella nog niet gesmolten.
Snijd de quesadilla in vier punten met een pizza snijder en serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s