Hartige muffins met mais

_PSA2018.jpg
Eigenlijk word dit recept al jaren in mijn familie gemaakt. Normaal word hij namelijk in een quiche vorm gebakken en heeft hij een andere naam. Ik wilde er een twist aan geven door er muffins van te maken. Heel handig om bijvoorbeeld tijdens een verjaardag te serveren. Iedere keer als ik deze muffins eet, word ik er weer blij van omdat ze gewoon zo super lekker zijn! En het grote voordeel is dat ze in een mum van tijd in de oven staan. Ik kan me trouwens niet eens herinneren wanneer dit recept ooit fout is gegaan. Waarschijnlijk komt dat omdat het zo ontzettend makkelijk is dat het gewoon niet kan mislukken. Hoog tijd dat jullie dit recept ook eens gaan maken! _PSA2031.jpg
Dit heb je nodig voor ± 12 stuks:

 • 125 gr polenta
 • 175 gr mais
 • 1 rode peper
 • 125 ml creme fraiche
 • ±200 gr geraspte kaas (vers geraspt is het lekkerste)
 • 1 ei
 • 1 tl zout
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 el olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffin vorm met papieren vormpjes. Snijd een rode peper fijn en laat de maïs uitlekken.
Roer het ei samen met de olie los en voeg de rode peper en de maïs toe. Roer even door en voeg het zout, bakpoeder, polenta, crème fraiche en 150 gr van de geraspte kaas toe. Roer alles goed door. Het mengsel is wat aan de droge kant, maar dat is normaal. Verdeel het mengsel over de muffin vormpjes en druk ze een beetje aan. Zorg dat het mengsel mooi verdeeld is over de bodem en besprenkel ze met de resterende 50 gr kaas. Bak ze in de oven voor 30 of tot de kaas begint te kleuren. Laat ze afkoelen voor je ze serveert.

Als je het mengsel als ‘brood’ in een quiche vorm wilt bakken, zet hem dan voor 40 minuten in de oven en snijd hem vervolgens na het afkoelen in punten.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Hartige muffins met mais

 1. hoi Pauline,

  Ik mis de polenta bij de beschrijving, waarschijnlijk gelijk met de bakpoeder erbij doen ?

  groetjes Els

  >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s