Review: Vol liefs soep

_PSA1951.jpg
Volgens mij is dit de eerste keer dat ik een echt ‘eetbaar’ product test. Ik schrijf wel vaker over restaurants waar ik gegeten heb, maar dat is toch heel wat anders. Op mijn werk verkopen we deze super leuke flessen van ‘Andere soep voor thuis‘. Ze lijken een beetje op die potten met bakmix die je kunt kopen, maar dan voor soep in plaats van koekjes. Ondanks dat het warm weer was op de dag dat we dit aten, wilde ik het toch graag testen. Want zeg nou zelf, als je dit tegen komt in de winkel wil je toch direct weten wat het is? Dit is bijvoorbeeld de kruidige linzensoep die ‘Vol liefs soep‘ word genoemd. Maar ze zijn ook verkrijgbaar in nog 5 andere smaken, zoals Jippie Ajeesoep of Dikke knuffelsoep bijvoorbeeld._PSA1991.jpg
Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat ik een beetje heb getwijfeld of ik dit wilde plaatsten of niet. Ze zijn namelijk bijna uitverkocht en volgens mij krijgen we ze ook niet meer binnen.
Erg jammer natuurlijk, want het is ontzettend leuk om kado te geven aan iemand. Omdat ik het er zo leuk uit vond zien, heb ik toch besloten om er wat over te schrijven. Ik wilde jullie het resultaat namelijk niet onthouden. Want die was verrassend goed!

Ik noem het verrassend, omdat ik niet had verwacht dat dit zo’n lekkere dikke wintersoep zou worden. Meestal zijn mijn linzensoepjes veel dunner. Er werd geadviseerd om er als variatie wat spekjes door te doen. Zoals je kunt zien op de foto, is de soep zo dik dat ze er gemakkelijk op blijven liggen.
Helaas was de soep voor ons wel wat aan de zoute kant, maar dat komt meer omdat wij zout eten niet zo gewend zijn. Omdat hij zo dik was, konden we hem wel prima verdunnen om het wat minder zout te maken. Op die manier kun je hem toch een beetje naar je eigen smaak aanpassen.

Mijn moeder kwam nog met het idee om deze flessen mee te nemen op vakantie. Het enige wat je hier hoeft toe te voegen is water. Ideaal natuurlijk. Oké, ik weet dat je geen soep gaat eten op je zomer vakantie. Maar er zijn ook wel eens mensen die naar de wat koudere landen op vakantie gaan toch? Of wat dacht je van mensen die op wintersport gaan.

Maar laat ik jullie ook even uitleggen wat je moet doen om dit klaar te maken.
Doe 1 1/2 liter koud water in een pan en voeg de inhoud van de fles toe. Roer goed door en  breng hem op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag als het kookt en laat alles zachtjes 15 minuten pruttelen. Voeg er eventueel wat gebakken spekjes aan toe en je bent klaar. 
Hoe simpel en snel is dat!
Deze linzensoep is trouwens genoeg voor ongeveer 6 personen. De soep ligt namelijk veel zwaarder op de maag dan je zou vermoeden.

Voor de zekerheid geef ik jullie toch even een link van de winkel. Je weet maar nooit wanneer deze flessen weer te koop zijn.
En behalve deze flessen zijn er natuurlijk nog veel meer leuke dingen te koop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s