Homemade sandwichspread

_PSA1872.jpg
Het heeft echt jaren geduurd voor ik een keer sandwichspread had gegeten. Niet omdat het me vies leek, maar gewoon omdat ik vroeger standaard worst op brood at. Toen ik vroeg wat het nou precies was, kreeg ik als antwoord dat het een smeersel met groente was voor op brood. Toen ik het proefde vond ik het wel lekker, maar ik had niet echt het idee dat er nou zoveel groente in zat. Op de achterkant van de verpakking zag ik ook allemaal ingrediënten waar ik nou niet precies het nut van in zag (zoals aroma’s en kleurstof). Zeker aangezien je van ‘groente’ op brood verwacht dat het enigszins gezond is. En dat gezonde gevoel had ik dus niet echt. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en heb ik het eigenlijk niet meer gegeten. Laatst zag ik ineens een foto voorbij komen van iemand die het zelf had gemaakt. Ik besloot mijn eigen variatie er op te maken om te kijken hoe het zou smaken en of het te vergelijken was met de kant en klare versie. Ik vond het in ieder geval wel veel lekkerder, omdat je alle verse groente goed kunt proeven. Samen met wat plakjes komkommer of tomaat is het een fris zomers broodbeleg. Maar dan zonder onnodige toevoegingen._PSA1889.jpg
Dit heb je nodig voor een flinke pot:

 • 1/2 rode paprika
 • 100 gr wortel
 • 75 gr spitskool
 • 1 of 2 augurken
 • 1 el vers gehakte peterselie
 • 1 el vers gehakte bieslook
 • 2 el griekse yoghurt
 • 1 el mayonaise
 • 1 tl mosterd
 • 1 el witte wijn azijn
 • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de paprika, wortel, spitskool en augurk in stukjes en doe het vervolgens in een hakmolentje of foodprocessor.
Hak het tot het een fijn mengsel is en schep het over in een zeef.
Laat het ongeveer een uur uitlekken en druk er af en toe met een lepel wat vocht uit.
Doe het droge groente mengsel in een kom en voeg de rest van de ingrediënten bij.
Roer goed en breng op smaak met zout en peper.
Schep over in een goed schoongemaakte pot en bewaar hem maximaal 3 tot 4 dagen in de koelkast.
Serveer op wat brood met wat plakjes komkommer of tomaat.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Homemade sandwichspread

 1. Zou je dit kunnen invriezen? Zou ’t namelijk erg zonde vinden om ’t niet op te krijgen en weg te moeten gooien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s