Snelle stroganoff met kip

_PSA1868.jpg
Deze snelle stroganoff behoort, naar mijn mening, tot het lijstje met snelle maaltijden voor doordeweeks. Echt heel makkelijk om klaar te maken en ideaal voor avonden wanneer je niet zoveel tijd hebt. De dag dat ik dit maakte was nogal een spannende dag. Ik had namelijk een sollicitatie gesprek. Ik was daar zo nerveus over dat ik me niet genoeg kon concentreren om te bedenken wat ik wilde maken. Uiteindelijk pakte ik mijn recepten verzamelboek er bij. Dit recept word al heel wat jaren geserveerd bij ons thuis. Aangezien ik hier mijn eigen draai aan heb gegeven, heb ik toch besloten dat ik het graag met jullie wilde delen. Ik serveerde het samen met wat rijst, maar met aardappelpuree of pasta smaakt hij ook heerlijk. Ik gebruik in dit recept trouwens kippendijfilet, omdat ik deze minder droog vind dan kipfilet. Maar je kunt gewoon kipfilet gebruiken als je dat liever hebt. En wist je trouwens dat je dit recept heel makkelijk van te voren kunt maken? Zo hoef je hem ’s avonds alleen maar op te warmen. _PSA1867.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 400 gr kippendijfilet, of kipfilet
  • 1 grote punt paprika
  • 250 gr champignons
  • 150 gr oesterzwammen, of gewoon 400 gr champignons
  • 125 ml creme fraiche
  • ±50 ml slagroom
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl paprikapoeder
  • 10 gr verse peterselie, fijngehakt
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de kip in smalle reepjes. Halveer de paprika en snijd ook deze in reepjes.
Snijd de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in hapklare stukken.
Verhit wat olie of boter in een diepe pan met dikke bodem.
Bak de kip reepjes in 5 minuten zo goed als gaar en haal ze uit de pan.
Doe de groente in de zelfde pan en laat 5 minuten bakken.
Voeg de paprikapoeder toe en bak nog een minuut mee.
Roer de kip en de tomatenpuree erdoor en laat al roerend 1 of 2 minuten bakken zodat de tomatenpuree zijn zuurheid kwijtraakt.
Schep de crème fraiche erdoor en laat 2 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg wat slagroom toe om de saus te verdunnen.
Laat alles goed warm worden en roer de peterselie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper. Serveer met rijst, aardappelpuree of pasta.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s