Leuke plek: Restaurant Leff in Oud Beijerland

De verjaardagen van mijn moeder en mij liggen maar een week uit elkaar. Wij vieren onze verjaardag dus meestal samen. Deze keer hadden niet zoveel zin in al die visite in huis. We besloten dus dat we dit jaar liever uit eten wilde. De keuze viel al snel op dit restaurant in Oud Beijerland. Inmiddels ben ik hier nu 2 keer geweest en mijn ouders zelfs 3 keer. Het was dus niet meer dan logisch dat ik hier eens een artikel over ging schrijven. Ik waarschuw wel even van te voren dat niet alle foto’s even goed gelukt zijn zoals ik wilde. In een restaurant is het natuurlijk vrij donker, wat het lastig maakt om de gerechten  allemaal even mooi op de foto te krijgen zonder andere gasten lastig te vallen met flitslichten. Gewoon een kwestie van meer oefenen. Iets wat nooit erg is als dat betekent dat je dan vaker uit eten moet.Lees snel verder als je meer over dit heerlijke restaurant wilt weten!

Over het restaurant

Het restaurant is gevestigd in de Peperstraat (hoe toepasselijk) in Oud beijerland en bestaat pas sinds 2014. De twee eigenaren waren toen pas 24 jaar oud. Vandaar waarschijnlijk ook de keuze om dit restaurant ‘Leff’ te noemen. Want hoe bizar is het dat twee mannen op die leeftijd al zo’n restaurant kunnen opzetten en op zo’n manier kunnen koken. Ik ben zelf even oud als hun en kan me bijna niet voorstellen hoe dat zou zijn.

Zodra je binnen komt voel je meteen de huiselijke en hartelijke sfeer, maar dan wel met een moderne twist. Deze moderne twist vind je dan natuurlijk ook terug in de gerechten die er geserveerd worden. Deze zijn namelijk vrij klassiek (zoals bijvoorbeeld een steak tartaar of een carpaccio), maar worden op een hele verrassende manier gemoderniseerd en gepresenteerd. Ook is het leuk om eens in de zoveel tijd terug te komen. Hun kaart word namelijk regelmatig aangepast waardoor je iedere keer weer wat nieuws eet. Ook is er maar een beperkte keuze aan gerechten, waardoor ze extra aandacht kunnen geven aan de kwaliteit.

Het verrassingsmenu

Tot nu toe ben ik hier twee keer geweest en allebei de keren heb ik gekozen voor het verrassingsmenu. Vooral omdat dat gewoon een leuke ervaring is, maar ook omdat ik eigenlijk niet kan kiezen. Ook is het soms zo dat de gerechten in dit menu iets worden aangepast. Dat was dit keer bijvoorbeeld met ons hoofdgerecht, omdat dat niet eens op de kaart stond. Wij kozen dit keer voor een 4 gangen menu wat 39,50 p.p. kost.
DSCN2277
Als voorgerecht kregen we Salade van rivierkreeft en couscous, tosti van hollandse garnaal, gemarineerde komkommer en rettich, haringkaviaar en kwartel ei. 

DSCN2278
Als tussengerecht kregen we gebakken scholfilet met zwarte rijst, zoet zure spitskool, romige sojabonen en een saus van garnalen.

DSCN2282
Als hoofdgerecht kregen we langzaam gegaard (18 uur!) kalfsstaartstuk met aubergine compote, knolselderij, zoete zure bloemkool, gestoofde aardappel en saus van aceto balsamico.

DSCN2286
Mijn vader is niet zo’n zoetekauw. Hij vroeg dus of hij een kaasplankje mocht in plaats van een zoet dessert. Van licht naar zwaar een stukje Buch de pilat, le marcaine, nederblauw, white wensleydale en jaaps ouwe geit met dadelcreme, vijgencompote en kletzenbrood.

DSCN2283
Mijn moeder en ik kozen uiteraard wel voor een dessert. Wij kregen een savarin van framboos met een creme van perzik en witte chocolade, crushed ijs van perzik en limonchello en een sorbet van framboos en dragon. 

DSCN2288
Na het eten bestelde we wat koffie en thee. In dit restaurant word hier door een ober of serveerster een kar voorgereden met friandises. Je mag er maximaal 5 p.p uitkiezen voor een paar euro.

Tot slot

Iedere keer word je weer verrast door het heerlijke eten wat hier geserveerd word. Van huis uit heb ik ook in de wat nettere restaurants gegeten. Maar dit restaurant staat daarbij toch wel boven aan mijn lijstje. Als het aan mij lag at ik er ieder weekend. De portemonnee laat dat waarschijnlijk niet toe. Omdat het bedrijf en het team zo jong is, is de service wat minder stijf en juist wat meer ontspannen. Iets wat ik juist wel prettig vind. Wij weten in ieder geval zeker dat we hier vaker gaan eten. Het verrassingsmenu is ook zeker aan te raden.

Kijk voor meer informatie op hun website:
www.restaurant-leff.nl
Peperstraat 6
3262 JK Oud Beijerland

Een gedachte over “Leuke plek: Restaurant Leff in Oud Beijerland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s