Tomaten pilaf

_PSA1764.jpg
Op een vrijdagavond zat ik echt in de Griekse sferen. Ik had een Griekse salade gemaakt (welke binnenkort online komt) met daarbij deze tomaten pilaf. Samen met een lamsworstje was de hele maaltijd compleet. Toen ik deze rijst proefde, realiseerde ik me dat hij precies zo smaakte als de versie die je hier bij onze plaatselijke Griek altijd geserveerd krijgt. Je kan dus wel zeggen dat ik stiekem wel een beetje trots op mezelf was, omdat hij dus inderdaad best wel ‘Grieks’ geworden was. Het was namelijk een recept was ik zo uit mn hoofd had gemaakt, zonder ook maar iets op te zoeken. Normaal gesproken kijk ik eerst overal wat rond voor ik mn uiteindelijke recept samen stel. Het is in ieder geval het ideale gerecht voor bij een salade in de zomer. Wat eten jullie graag bij een Griekse salade? _PSA1767.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 tot 600 ml groente bouillon
  • 20 gr pijnboompitten
  • 2 el verse peterselie, gehakt
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de rode ui en de tomaten in grove stukken en doe ze samen met de knoflook in een blender of hakmolentje.
Maal alles goed tot er geen grove stukjes meer in zitten en alles mooi gemengd en vloeibaar is.
Verhit wat olie in een grote pan met dikke bodem en voeg het tomatenmengsel toe.
Bak het voor ongeveer 5 minuten op middel hoog vuur en voeg wat zout en peper toe.
Voeg vervolgens wat tomatenpuree toe en bak nog een minuut verder.
Roer de rijst erdoor en roer net zo lang tot alle korrels voorzien zijn van een gekleurd laagje.
Schenk er 500 ml bouillon bij en breng aan de kook.
Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag.
Laat alles ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen tot al het vocht is opgenomen.
Voeg eventueel wat extra vocht toe als dat nodig is.
Roer het halverwege een keer door.
Roer de pijnboompitten en peterselie erdoor zodra al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is.
Breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Strooi er op je bord eventueel wat feta over en serveer met een Griekse salade.

Eet smakelijk!

3 reacties op ‘Tomaten pilaf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s