Luchtige kruidenboter

_PSA1746.jpg
Kruidenboter is er in vele soorten en maten. En daar kwam ik  pas echt goed achter toen ik in een restaurant mijn stukje brood besmeerde met het smeerseltje wat erbij zat. Het was zo zacht en luchtig dat ik er gewoon van in de war was. Ik begon te twijfelen of het wel kruidenboter was, en niet iets met yoghurt of creme fraiche of iets dergelijks. Toen ik het aan de ober vroeg, zei hij dat het toch echt van boter gemaakt was. Ik wist gelijk dat ik dit thuis ook wilde proberen. Ik ben helemaal geen boter fanaat, maar dit was toch wel heel interessant. Nadat ik wat research had gedaan, waagde ik samen met mijn moeder een poging die totaal mislukte (maar dat vergeten we gauw). Na een aantal weken hield het me nog steeds bezig. En dus besloot ik het anders aan te pakken. Gelukkig lukte het deze keer wel! Hij is echt precies geworden zoals ik in gedachten had. En hij komt zelfs redelijk in de buurt van de gene die ik gegeten had. Ik heb hem expres niet te sterk van smaak gemaakt, omdat ik dat er niet helemaal bij vond passen. Maar voeg gerust de kruiden toe die je zelf het lekkerste vind._PSA1753.jpg
Dit heb je nodig:

  • 250 gr ongezouten roomboter
  • 2 el verse peterselie, gehakt
  • 1 el verse bieslook, gehakt
  • 2 tl toscana dipper (te koop bij Oil & Vinegar)
  • 1/2 tot 1 tl paprika poeder
  • zout en peper

Zo maak je het:

Zorg dat je boter op kamertemperatuur is.
Als hij echt nog te hard is, kun je hem een paar seconden in de magnetron doen.
Doe de boter in een kom en klop hem met een handmixer (of een keukenmachine) tot hij luchtig is.
Je kunt dit het beste zien door de wittere kleur die hij krijgt.
Een beetje alsof je cakebeslag gaat maken.
Strooi de kruiden erbij en breng op smaak met zout en peper.
Klop het nogmaals door met de mixer tot alles mooi gemengd is.
Schep het mengsel in een schaaltje en serveer met wat stokbrood.
Je kunt het in de koelkast bewaren, maar dan wordt de boter natuurlijk wel weer harder. Laat hem voor het serveren dan wel weer goed op kamertemperatuur komen.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Luchtige kruidenboter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s