Kennen jullie die ijskoffie’s uit de supermarkt? En vinden jullie dan ook dat er best wel onnodige ingrediënten in zitten voor je gevoel? Of dat er voor een ijskoffie wel erg weinig koffie in zit? Ik in ieder geval wel. En dus besloot ik om het eens zelf te proberen. Omdat dit recept maar 4 ingrediënten bevat, heb je waarschijnlijk alles al in huis. En het is ook zo klaar, want in de tijd dat je in de supermarkt voor de kassa staat te wachten, had je je ijskoffie al klaar kunnen hebben. In dit recept maak ik hem zo gezond mogelijk. Maar als je juist een keer het tegenovergestelde wilt doen, zou je de ijsklontjes kunnen vervangen voor wat vanille ijs. Hij is dan wel gelijk wat dikker natuurlijk. Schenk deze ijskoffie vooral in doorzichtige glazen. Het is namelijk heel leuk om die twee lagen te zien ontstaan.
Dit heb je nodig:
- 150 ml koffie
- 100 ml melk
- 8 tot 10 ijsklontjes
- 1 of 2 el ahorn siroop, of andere zoetstof naar keuze
Zo maak je het:
Zorg dat je koffie is afgekoeld in de koelkast.
Doe de ijsklontjes in een blender en voeg de koude koffie, melk en ahorn siroop toe.
Laat hem goed mixen tot alle ijsklontjes mooi fijngemalen zijn.
Schenk de ijskoffie in grote glazen en besprenkel eventueel met wat kaneel of cacao poeder.
Serveer met een rietje en eventueel slagroom als je dit lekker vind.
Eet smakelijk!
lekker! Heb er nu zin in 😀
LikeGeliked door 1 persoon