Bulgur met geroosterde groente en tzatziki

_PSA1676.jpg
We wisten al dat de zomers de laatste jaren nogal wisselend zijn. Dit houd in dat we soms bijvoorbeeld niet eens weten wat we aan moeten trekken. Maar dit houd ook in dat we niet altijd weten of nou een warme maaltijd of toch liever een salade willen eten ’s avonds. Bij deze geef ik jullie een oplossing! Dit gerecht kun je namelijk warm, lauw warm en koud eten. Als het weer niet echt mee zit, eet je hem warm en serveer je hem zoals op de foto. Als het nou juist heel warm is buiten, roer je alle ingrediënten door elkaar en laat je het afkoelen. Ik maak vaak net wat meer dan we op kunnen zodat we de volgende dag nog een lekkere lunch hebben met wat lekker brood. Dit hele gerecht heeft ontzettend veel smaak terwijl het ook nog eens lekker gezond is. Dat zijn de lekkerste maaltijden naar mijn mening. _PSA1679.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 gr bulgur (couscous of rijst kan ook)
  • 400 gr pompoen
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 250 gr cherry tomaten, ik had verschillende kleuren
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 el ras el hanout
  • 4 el olijf olie
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 2 el vers gehakte munt
  • 3 el vers gehakte peterselie
  • 100 gr granaatappel pitjes
  • zout en peper

Zo maak je het:

Roer de yoghurt los in een kom en pers een teen knoflook erboven uit.
Voeg de gehakte munt en peterselie toe samen met wat zout en peper.
Voeg ook een scheut citroensap toe en roer alles goed door.
Het is het lekkerste om hem nu even een paar uur in de koelkast te laten staan, maar het hoeft niet perse.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Breng een pan met water aan de kook en voeg eventueel een half bouillonblokje toe.
Voeg de bulgur toe en kook zoals op de verpakking staat aangegeven.
Giet af en roer er 2 el olie, een scheut citroensap, zout en peper door.
Snijd de pompoen in blokjes, de paprika in repen, de courgette in halve plakken en de ui in partjes.
Doe ze in een ovenschaal en besprenkel met de ras el kanoet, zout, peper en 2 el olie.
Roer goed door elkaar en bak voor 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de cherry tomaten door midden en laat de kikkererwten uitlekken. Schep de groente na 20 minuten om en voeg de cherry tomaten en de kikkererwten er aan toe.
Bak nogmaals in de oven voor 10 tot 15 minuten.
Of tot alles warm en gaar is.
Leg de bulgur op een grote serveer schaal en leg de groente er op.
Verdeel de tzatziki er oven en besprenkel met de granaatappel pitjes.
Als je hem als salade eet, kun je alles door elkaar mengen en wat pitjes achterhouden om er op te strooien.

2 reacties op ‘Bulgur met geroosterde groente en tzatziki

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s