25 food vragen

25 food vragen.jpg

Oké, ik weet dat deze Tag (zoals ze die noemen) al een paar jaar bekend is in de blog wereld. Hij is een paar jaar geleden bedacht door mijn naamgenoot. Elke keer zag ik dezelfde vragen ook bij andere blogs voorbij komen. Ik had toen natuurlijk deze site nog niet. Nu, 2 jaar later, kwam ik er weer 1 tegen. Ik vond het nog steeds zo leuk om te lezen dat ik besloten hebt om ze ook te beantwoorden. Kijk snel verder!

Wat is je favoriete ontbijt?
Eigenlijk ben ik niet zo’n goede ontbijter. Ik probeer het de laatste jaren wel wat beter vast te houden. Het liefste ga ik voor magere yoghurt met havermout en banaan. Maar met een ei, op welke manier dan ook, maak je mij ook erg blij hoor.DSCN0555

Hoe drink je je koffie?
Altijd met melk en suiker. Of een latte, maar dat drink ik niet zo vaak.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Oei, moeilijke vraag. Gerookte zalm met kruidenkaas vind ik erg lekker, maar avocado en ei ook wel. Of kies ik toch voor een simpel broodje kroket met mosterd…

Soep of salade?
Allebei. Soep in de winter en salade in de zomer.

Wat is je favoriete kookboek?
Keuken van Nigella Lawson staat bij mij op nummer 1. En dan vooral haar Chili met kaas en de tomatencurry. DSCN1092

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet, dat is makkelijk. Ik ben niet echt een zoetekauw namelijk. Toen ik klein was vroeg mijn oma altijd of ik een snoepje of een plakje worst wilde. Ik koos altijd worst haha.

Welke keuken(land) is je favoriet?
Ik denk Italiaans. Hoewel ik Grieks of het midden oosten ook wel erg lekker vind.

Wat is je favoriete food film?
Julie & Julia. Omdat je er gewoon trek van krijgt. En omdat Julie een blog begint.

Wat is je meest ultieme guitly pleasure? 
Aardappelpuree uit een zakje. Ik weet dat het eigenlijk niet eens aardappel is, maar ik kan er gewoon niet van af blijven.

Wie is je grootste inspiratiebron?
Onder andere mijn moeder. Je kunt op deze site ook een aantal van haar recepten vinden. Maar op internet vind ik ook vaak wel inspiratie.DSCN0951

Thuis koken of uit eten gaan?
Mag het ook beide? Ik vind koken heerlijk. Maar uit eten gaan is ook een hele leuke bezigheid.

High end of low profile?
Maakt bij mij niet zo veel uit. Ik kan heel erg genieten van een bord patat en een kroket of een pizza. Maar met mijn familie ben ik ook naar de wat nettere restaurants geweest. Al hoeft het nou ook weer niet te overdreven zodat je met trek naar huis gaat.

Wat is je lievelingsrestaurant?
Die heb ik niet echt eigenlijk. Hoewel de pasta bij Jamie’s Italian laatst wel heel erg lekker was.

Boodschappen doe ik bij…
De Dirk, Albert Heijn of Lidl.

Het lekkerste wat ik ooit gegeten heb is…
Tijdens een overnachting op weg naar onze vakantiebestemming kwamen we in Oostenrijk een restaurant tegen waar ik de lekkerste schnitzel van mijn leven heb gegeten. Sindsdien heb ik ze nergens meer zo lekker gegeten. De eigenaren liepen in oude klederdracht en je hoorde vanuit de keuken iedere keer een hoop lawaai. Het bleek dat de schnitzels ter plekke plat geslagen werden. Verser kon dus niet.

Wat is je favoriete cocktail?
Ik drink eigenlijk nooit alcohol, omdat ik daar niet zo goed tegen kan. Het is jammer, want ik lust het wel gewoon. Dus doe mij maar een Cosmopolitan. Het liefst met verse gepureerde aardbeien.

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Doe maar George. Maar alleen omdat hij het zelfde merk koffie drinkt. Ik vind hem verder namelijk helemaal niet zo leuk haha.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Zout, peper en mijn andere kruiden.

Mijn favoriete snack is…
Tortilla chips of kroketten/bitterballen. DSCN1592

Wat zit er op jouw pizza?
Meestal Mozzarella en pesto. Maar vaak kan ik niet kiezen.

Wat lust je echt niet?
Kippenlever (of ander orgaanvlees). Het heeft jaren geduurd voor mijn ouders er achter waren dat ik het echt heel vies vond. Nu hoef ik het gelukkig niet meer te eten. Mango, ananas en kaas wat niet gesmolten is vind ik ook niet zo lekker. Maar het is niet zo erg als lever.

Mijn favoriete foodblog is…
Nou, heel veel dus. Maar ik zal er een paar noemen. Uitpaulineskeuken, Ohmyfoodness, Chickslovefood en nog veel meer.

Het gekste wat ik ooit gegeten heb is...
Dan ga ik denk ik voor slakken. Die at ik een keer met kerst. Het was niet mijn favoriet, maar misschien was ik daar iets te jong voor toen.

Wat staat er op jouw foodbucket list?
Ik wil al heel lang iets met polenta of halloumi doen.

Ik kan niet leven zonder…
Eten! Dat is niet zo moeilijk haha.

Een gedachte over “25 food vragen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s