Ja, je leest het goed. Vandaag deel ik hier het eerste echte bak recept. Wie had dat ooit gedacht. Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat ik deze niet zelf gemaakt heb. Wie mijn blog al vanaf het begin volgt, weet misschien wel dat ik bij het opzetten ervan hulp had gekregen van een goede vriendin. En laat deze goede vriendin nou net eens heel goed in bakken zijn. Ik heb haar gevraagd of ik eens een bak recept van haar op mijn blog mocht zetten. Natuurlijk vond ze dat geen probleem. Uiteindelijk hebben we er zelfs 2 gemaakt, dus jullie krijgen er binnenkort nog 1!
Deze cake noemt ze de cake die zelfs mensen lusten die dat normaal niet lekker vinden. En eigenlijk is het ook nog een beetje een speciale cake. Dit is namelijk een klein voorproefje op een bruidstaart die ze voor een vriendin van haar gaat maken. Op de foto hebben we een kleinere hogere vorm gebruikt waardoor hij langer in de oven moest dan normaal. Hierdoor kwamen we ook gelijk een beetje in tijdnood waardoor de cake eigenlijk nog veel te warm was voor de topping. Ik waarschuw dus maar even dat hij er niet zo strak op zit als zou kunnen, maar dat heeft ook wel z’n charme toch? En het voordeel is dat hij nog wel mooi glimt op de foto. Het recept hieronder is voor een lagere vorm van 26 cm.
Dit heb je nodig voor de cake:
- 200 gr pure chocolade
- 200 gr roomboter
- 4 eieren
- 1 tl vanille extract
- 325 gr kristalsuiker
- 175 gr zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl bakpoeder
- 45 gr cacaopoeder
- snufje zout
- 2 bakvormen van 26 cm
Voor de fudge:
- 300 gr poedersuiker
- 150 gr pure chocolade
- 150 gr roomboter
- 1/2 tl vanille extract
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 2 bakvormen in met wat boter en leg wat bakpapier op de bodem.
Smelt de boter samen met de chocolade in een pannetje tot het een egaal mengsel is en laat enigszins afkoelen.
Klop de eieren met de vanille tot het schuimig is. Doe de suiker erbij en klop verder tot er banen ontstaan.
Voeg het chocolade mengsel toe en mix het er voorzichtig doorheen.
Schep als laatste de bloem, bakpoeder, cacao en een snufje zout erdoor.
Verdeel het mengsel over 2 bakvormen en bak ze in de oven voor 30 minuten.
Controleer met een sateprikker of hij gaar is en laat hem goed afkoelen.
Voor de fudge. Smelt de boter met de chocolade in een pan tot het glad is en voeg de vanille toe.
Roer beetje bij beetje de poedersuiker erdoor. Voeg een klein scheutje melk toe als het mengsel te dik is. Voeg wat extra poedersuiker toe als het te dun is.
Leg 1 cake op een plank of bord en smeer ongeveer een 3e van de fudge over de bovenkant. Leg de ander cake er bovenop en bestrijk de bovenkant en buitenkant dun met de resterende fudge.
Je kunt nu kiezen of je hem helemaal glad wilt strijken of niet. De keus is aan jou.
Laat hem eventueel heel even opstijven in de koelkast.
Het is wel het beste om hem erbuiten te bewaren, omdat de buitenkant anders te hard is. Je kunt hem buiten de koelkast maximaal 3 dagen bewaren.
Eet smakelijk!