Mini marmelade cupcakes

_PSA1619.jpg
En hier hebben we nummer 2! Deze mini cupcakes zijn ideaal voor een feestje. Juist omdat ze niet zo groot zijn. Toen we deze maakte, zag ik het al bijna voor me. Zo’n tuin feest bijvoorbeeld waar deze af en toe langs komen. En wist je dat je met dit recept echt enorm veel kunt variëren? Op de foto zie je al twee versies. De ene heeft alleen een dun marmelade laagje en de andere een heerlijke zoete frosting met citroen. Of gebruik sinaasappel in plaats van citroen. Je kunt ook kiezen voor grote cupcakes in plaats van kleine. Of misschien zelfs 1 grote taart. De keuze of je citroen, sinaasappel of een combinatie gebruikt is helemaal aan jou. _PSA1627.jpg
Dit heb je nodig:

  • 2 el sinaasappel marmelade
  • 150 gr melk + een scheutje citroensap
  • 3 eieren
  • 175 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 175 gr boter, op kamertemperatuur
  • schil van 1 citroen of sinaasappel
  • 1 el maanzaad

Voor de topping:

  • ± 3 el sinaasappel marmelade

Of:

  • 150 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gr poedersuiker
  • citroensap of sinaasappelsap naar smaak
  • paar druppels gele kleurstof

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vul een cupcake blik (groot of klein) met papieren vormpjes.
Klop de boter samen met de suiker tot een mooi geheel.
Klop de eieren en de melk erdoor.
Voeg de rasp, bloem en bakpoeder toe en mix tot het net gemengd is.
Roer de marmelade en maanzaad erdoor. Vul de vormpjes tot net onder de rand.
Bak de mini cupcakes voor 15 minuten.
De grote cupcakes voor 20 minuten.
De hele taart voor 60 minuten.
Laat 10 minuten afkoelen en haal ze uit het bakblik om verder af te koelen.

Verwarm voor de marmelade topping een paar el marmelade in de magnetron en verdeel deze met een lepel over de bovenkant als de cupcakes nog niet helemaal zijn afgekoeld.

Voor de frosting. Meng de zachte roomboter met de poedersuiker en roer er lepel voor lepel wat citroensap of sinaasappel sap door tot je de juiste dikte hebt.
Het is belangrijk dat het niet te dun is zodat je het nog kan gebruiken in een spuitzak.
Zet de frosting eventueel heel even in de koelkast voor gebruik.
Proef voor de smaak en voeg eventueel extra sap of suiker toe.
Roer er ook wat kleurstof door.
Doe alles in een spuitzak en spuit mooie toefjes op je cupcakes.

Eet smakelijk!

One thought on “Mini marmelade cupcakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s