Voor mijn gevoel was het eeuwen geleden dat ik voor het laatst iets met tortilla’s uit de oven had gedaan. Ik had bepaalde ingrediënten al wel in een lijstje uitgewerkt, maar ik had het recept nog niet verder afgemaakt. Van de week zat ik er weer over na te denken. Ik wist niet zo goed wat ik die avond nou wilde maken. Meestal kiezen wij tussen aardappels, pasta of rijst. Deze keer had ik daar alle drie geen zin in. Uiteindelijk besloot ik dus dat het tijd was om dit recept eens verder uit te werken. Aan tafel was het in ieder geval een succes. Ze vonden het wel vrij machtig waardoor we aan 2 stuks per persoon echt wel genoeg hadden. Er was nog wat vulling over, dus je zou er met dit recept nog wat extra mee kunnen vullen zodat je er met nog meer mensen van kunt eten. Of zodat je de volgende middag al wat lunch hebt.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 8 tortilla’s (of 10 voor de extra vulling)
- 500 gr gehakt
- 1 rode paprika
- 250 gr kastanje champignons
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- ± 10 gedroogde tomaten
- 100 gr feta
- 2 tl paprika poeder
- 1 el gehakte verse tijm
- 1 el gehakte verse peterselie
- 1 groot bakje creme fraiche, 200 gr
- 100 gr geraspte kaas
- zout en peper
- olie om in te vetten
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een grote ovenschaal in met olie.
Snijd de paprika in blokjes en de champignons in plakjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de gedroogde tomaten en de feta in kleine blokjes.
Verhit een diepe pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak het gehakt tot er geen roze meer zichtbaar is. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de champignons toe en bak 10 tot 15 minuten zonder deksel tot de groente gaar zijn en eventueel vocht een beetje verdampt is.
Voeg de paprikapoeder, feta, gedroogde tomaten en de tijm toe en warm even mee.
Breng alles op smaak met zout en peper. Zet het vuur uit en roer er op het laatst de peterselie door.
Roer de creme fraiche los in een bakje en leg een tortilla op een bord op snijplank. Besmeer de tortilla met een eetlepel creme fraiche.
Leg vervolgens een paar lepels van het gehakt mengsel in een recht lijn in het midden van de tortilla. Rol de tortilla op en leg hem met de naad naar beneden in de ovenschaal.
Ga zo door tot alle tortilla’s op zijn. Zorg ervoor dat ze allemaal mooi tegen elkaar aan liggen in de schaal.
Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en bak hem in de oven voor 20 tot 25 minuten. Of tot de bovenkant bruin begint te worden.
Serveer met een groene salade.
Eet smakelijk!
heerlijk !
LikeGeliked door 1 persoon