Toast met paddestoelen en kruiden

_PSA1579.jpg
Over het algemeen klinkt het vreemd als iemand zegt dat hij/zij groente op brood eet. Nou is dat wel iets wat we vaker op brood eten samen met vlees en kaas of als een salade ofzo. Maar brood met alleen groente zie je niet zo vaak. Tot een jaar geleden had ik nog nooit brood met paddestoelen gegeten. Ik besloot het toen der tijd in een lunchroom te bestellen. Ik vond het echt heerlijk en ik was gelijk fan. Ik wilde dit best wel eens thuis maken. Na een aantal combinaties geprobeerd te hebben, ben ik uiteindelijk bij dit recept beland. Heel simpel, maar toch met heel veel smaak. Het heeft me trouwens ook wel wat tijd gekost voor ik er achter was waarom mijn paddestoelen maar niet bruin werden. Het bleek dat ik mijn pan iedere keer gewoon veel te vol deed. Hierdoor krijg je ook meer last van vocht dat uit de paddestoelen komt. Weet ik dat ook weer voor de volgende keer._PSA1584.jpg
Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • 2 sneetjes brood
  • 150 tot 200 gr gemengde paddestoelen, bijvoorbeeld kastanje champignons en oesterzwammen
  • 1 teen knoflook
  • ± 6 takjes verse tijm en peterselie
  • 1 el parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper
  • 1 klontje boter om in te bakken

Zo maak je het:

Rooster het brood in een broodrooster en snijd ze door midden.
Snijd de paddestoelen in hap klare stukken.
Hak de knoflook fijn en ris de blaadjes tijm en peterselie van de steeltjes. Hak de kruiden vervolgens ook fijn.
Verhit een klontje boter (olie mag ook, maar boter geeft meer smaak) in een koekenpan en voeg de paddestoelen toe.
Bak ze tot ze beginnen te slinken en voeg de knoflook toe. Bak nog een minuut.
Voeg vervolgens de verse kruiden toe. Laat alles bakken tot de paddestoelen gaar zijn en beginnen te kleuren.
Zet het vuur uit en voeg zout, peper en parmezaanse kaas toe. Schep nog even goed om en serveer samen met de sneetjes brood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s