Frisse pasta met citroen en doperwten

_PSA1561.jpg
Pasta met citroen is in de zomer echt een klassieke combinatie. Het was dan ook vanzelfsprekend dat ik hier ook eens een recept mee ging maken. En wel een recept die binnen 15 tot 20 minuten op tafel staat! Dat is natuurlijk iets wat we in de zomer altijd leuk vinden. Door de lichte kleuren van de pasta en de kip, komt het groen van de doperwten en de basilicum er extra mooi in naar voren. Het ziet er gelijk heerlijk fris uit. Als je dus voor andere groente kiest, ga dan in ieder geval voor groene groente zoals courgette bijvoorbeeld. En het is trouwens helemaal niet erg als je wat over houd. Dit kun je de volgende dag namelijk ook heel goed koud eten als lunch. Wat het dan ook weer handig maakt om mee te nemen. _PSA1566.jpg
Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 400 gr penne
  • 150 gr doperwten, uit de diepvries, ontdooid
  • 300 gr kippendijfilet of kipfilet
  • 250 gr ricotta
  • 1 citroen
  • 15 gr basilicum
  • een flinke hand parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper
  • olie om te bakken

Zo maak je het:

Snijd de kip in kleine hapklare blokjes.
Roer de ricotta los in een kom en rasp de schil van 1 citroen erboven. Pers 1 helft uit en doe ook dit in de kom.
Hak de basilicum fijn en voeg dit samen met een hand parmezaanse kaas bij het ricotta mengsel. Roer door en breng op smaak met zout en peper.
Proef eventueel of er nog extra citroensap bij mag. Mijn citroen had vrij weinig sap, dus ik heb een deel van de andere helft er ook bij gedaan.
Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
Verhit ondertussen een diepe pan met dikke bodem met wat olie. Voeg de kip toe en bak in een paar minuten gaar.
Voeg de doperwten toe en warm een minuutje mee. Zorg ervoor dat de pasta bijna klaar is als je de doperwten toevoegt.
Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht.
Doe de pasta samen met het ricotta mengsel bij de kip en meng alles goed door. Voeg eventueel wat kookvocht toe en breng extra op smaak met zout en peper als dat nodig is.
Serveer met wat extra parmezaanse kaas om er over heen te strooien.

Eet smakelijk!

6 thoughts on “Frisse pasta met citroen en doperwten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s