Op pinterest zag ik een foto voorbij komen van een grote bak met kiwi ijs. Het zag er zo mooi uit dat ik spontaan nieuwe inspiratie kreeg. Speciaal voor de kleur heb ik deze keer gekozen voor de groene kiwi’s in plaats van de golden kiwi’s. Die laatste vind ik meestal lekkerder, maar in dit geval was de groene kleur gewoon veel mooier. Ze zijn trouwens ook weer lekker gezond zodat je ongestoord ijsjes kunt eten deze zomer. Zo hoef je je ook niet schuldig te voelen als je per ongeluk alle ijsjes zelf hebt opgegeten…
Dit heb je nodig voor 5 tot 6 stuks:
- 4 kiwi’s
- 2 tot 3 el agave siroop, of naar smaak
- 50 ml water
- eventueel een scheutje citroensap
Zo maak je het:
Schil de kiwi’s en snijd ze in grove stukken. Doe ze samen met het water, agave siroop en een scheutje citroensap in een blender of foodprocessor. Laat hem mixen tot alles mooi egaal en vloeibaar is.
Schep de inhoud voorzichtig in je ijs vormpjes en laat ze in de vriezer een nachtje opstijven.
Je kunt ze uit de vormpjes halen door ze heel even onder de warme kraan te houden.
Eet smakelijk!
lekker en gezond!
LikeLike