Leuke plek: Fortezza in Hellevoetsluis

Altijd als mijn ouders terug komen van vakantie, gaan we met z’n allen uit eten. Normaal gesproken was de Italiaan bij ons in de buurt altijd het standaard adres. Maar dit keer leek het me leuk om eens een nieuwe te proberen. Ik was er al eerder geweest en wilde mijn ouders er graag mee naar toe nemen. Gelukkig waren ze blij verrast. 
Over het restaurant:

Het leuke van dit restaurant is, behalve het eten, de locatie. Je kunt het namelijk vinden in het oude pompgebouw in de Vesting met uitzicht over de haven. Hun terras drijft zelfs op het water. Hierdoor kunnen kleine bootjes ook aanmeren en via het water het terras op komen.
Zelfs als het weer niet zo mooi is om buiten te zitten, is binnen zitten ook totaal geen straf. Je kunt namelijk vanuit de meeste plekken nog steeds de haven zien. En het hele pand straalt gewoon heel veel sfeer uit.

Het eten:

Het eten wat geserveerd word is Italiaans met een moderne twist. Je herkent bijvoorbeeld een carpaccio of een spaghetti bolognese op de kaart. Maar daarnaast serveren ze tal van andere gerechten. Je kunt bijvoorbeeld naast voorgerechten, ook voor antipasti kiezen. En wat ook erg prettig is, is dat er ruime keuze is in vegetarische gerechten. De porties zijn niet te klein, maar ook niet belachelijk groot.
De avond dat wij hier aten, serveerde ze een cocktail van onder andere gepureerde aardbei en wodka. Ik drink normaal geen alcohol, maar wilde natuurlijk wel een slokje proeven. Erg lekker moet ik zeggen!DSCN2269

De voorgerechten:

In plaats van een voorgerecht, besloten we om 3 soorten antipasti te kiezen en die gewoon met elkaar te delen. We kozen voor Mediteraanse mosselen, Risotto balletjes en paprika met ricotta, munt en citroen.DSCN2271.jpg

De hoofdgerechten:

Toen bleek dat we eigenlijk alle drie het zelfde hoofdgerecht wilde nemen, hebben mijn moeder en ik toch maar besloten om wat anders te nemen haha. Bij de hoofdgerechten werd trouwens een salade en wat gebakken aardappels geserveerd.
Mijn vader koos voor Gegrilde tonijn met tomatenrisotto, mascarpone, groene asperges en basilicum olie. Dit wilde we dus eigenlijk alle drie haha.DSCN2272.jpg

Mijn moeder koos voor gebakken schelvisfilet met mosselen, spaghetti aglio olio, doperwten en peultjesDSCN2274.jpg

Ik koos voor spaghetti met gemarineerde kip, rozemarijn olie, porchetta, parmezaanse kaas en gedroogde tomaatDSCN2273.jpg

Tot slot:

Naast dat dit restaurant zich op een hele leuke en unieke locatie bevind, is het eten ook echt heerlijk. Je kon merken dat de ingrediënten vers waren. Mijn kip was bijvoorbeeld de zachtste die ik in lange tijd gegeten had. En dat terwijl kip heel makkelijk droog word.
Ondanks dat het eten wat moderner is dan het klassieke Italiaans, is het toch zeer geschikt voor kinderen. Ook voor een feest is dit een hele leuke locatie.

Voor meer informatie kun je hun website bezoeken.
Restaurant Fortezza
Dokweg 1
3221 AE Hellevoetsluis
www.restaurantfortezza.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s