Gezond bananen ijs

_PSA1503.jpgIn de zomer hebben we allemaal van die dagen dat we aan de ene kant gezond willen eten, maar aan de andere kant enorme trek hebben in ijs na het eten. Vaak nemen we dan maar genoegen met een water ijsje. Maar wist je dat je schepijs kunt maken zonder room, melk of suiker? Hieronder laat ik je zien hoe je ijs kunt maken van voornamelijk banaan. En dat zonder ijsmachine! Oké je hebt wel een goede blender of foodprocessor nodig en een beetje geduld. Op de foto heb ik er wat chocolade saus over gedaan, maar dit kun je natuurlijk ook gewoon weg laten. _PSA1511.jpg
Dit heb je nodig voor ± 2 personen:

  • 3 kleine bananen, of 2 grote
  • ± 50 ml koud water
  • eventueel 1 tl kaneel

Zo maak je het:

Snijd de bananen in plakjes en doe ze in een diepvries zak. Laat ze een paar uur in de vriezer liggen tot ze volledig bevroren zijn.
Doe de stukjes banaan vervolgens in een goede blender of foodprocessor samen met het water en de kaneel.
Het is handig om niet gelijk al het water toe te voegen. Op die manier kun je bekijken hoeveel je precies nodig hebt voor de juiste substantie.
Laat de blender mixen tot je een egale dikke substantie hebt.
Het is normaal dat het nu nog wat te zacht is.
Als je dit lekker vind kun je het gelijk eten.
Anders kun je het in een bak scheppen en het nog een paar uur in de vriezer laten opstijven.
Schep er bolletjes van met een ijsschep en besprenkel eventueel met wat chocolade saus (ook al is het dan minder gezond).

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s