Homemade groene ijsthee

_PSA1496.jpgTerwijl ik dit typ plenst het buiten(ik werk vooruit, dus hopelijk is het beter waneer dit online komt). De zomer laat dus nogal op zich wachten. Maar ondanks dat probeer ik het zomer gevoel een beetje vast te houden. Deze keer doe ik dat met deze heerlijk frisse  zelfgemaakte groene ijsthee. Iets waar ik gek op ben! Als ik ergens een drankje bestel, bestel ik standaard icetea green. En het maakt me niet veel uit of het nou zomer of winter is. Toch had ik, tot nu toe, nog nooit zelf ijsthee gemaakt. Wat voor mij vreemd is, aangezien ik altijd losse thee in huis heb. De standaard thee zakjes uit de supermarkt gebruik ik niet eens. Je zou dus denken dat ik genoeg lekkere smaakjes heb om ijsthee te maken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de groene meloen smaak. Wat ik trouwens wel gek vind, is dat ik bij gewone warme thee voorkeur heb voor andere smaken dan bij zelfgemaakte ijsthee. Groene meloen vind ik als warme thee namelijk helemaal niet zo heel erg lekker haha. Niet dat het dan vies is hoor, maar mijn voorkeur ligt dan toch ergens anders. Ligt dit aan mij of hebben meer mensen dit? 

_PSA1488.jpgDit heb je nodig:

  • 1 tot 1 1/5 liter koud water
  • ± 1 flinke el losse groene thee naar keuze in een filter of losse theezak (ongeveer 5 gr)
  • agave siroop of andere zoetstof naar smaak (ik gebruik 1 tot 2 el)
  • 1/2 citroen
  • ijsblokjes

Zo maak je het:

Doe het koude water in een mooie kan en hang de thee erin. Zet de kan in de koelkast of op een koele plek en laat het een nachtje trekken.
Haal de volgende dag de thee er uit en roer er agave siroop naar smaak doorheen.
Snijd een halve citroen in kleine partjes en doe ze samen met wat ijsblokjes in de kan. Proef voor de smaak en voeg eventueel nog een scheutje citroensap of agave siroop toe. Serveer in leuke glazen.

2 gedachten over “Homemade groene ijsthee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s