Risotto bolognese

_PSA1464.jpg
Van de week zat ik met een klein dilemma. Behalve dat ik trek had in spaghetti bolognese, had ik ook trek in risotto. Ik vroeg me af of ik de twee kon combineren. Het zijn beide natuurlijk echte Italiaanse gerechten. Er kon dus niet zo veel fout gaan vond ik. Tot ik de supermarkt binnen ging… Je raad het al, ze hadden weer eens iets niet. Ik weet niet hoe ze het doen, maar iedere keer als ik een recept in mijn hoofd heb, zorgen hun er wel voor dat ik het aan moet passen. Deze keer was het vak van de bleekselderij leeg (ik doe trouwens in de ochtend al boodschappen, dus dan zou het technisch gezien nog vol moeten liggen). Gelukkig was de ui die ik thuis had vrij groot, waardoor ik dus wel genoeg groente had. Maar je kan je waarschijnlijk wel voorstellen dat ik een beetje moe word van die lege vakken iedere keer. Stiekem hoop ik dat ze dit lezen en dat het morgen spontaan vol ligt haha._PSA1475.jpg
Dit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

 • 150 gr risotto rijst
 • 1 flinke ui
 • 1 teen knoflook
 • 100 gr wortel
 • 250 gr gehakt
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 el tomatenpuree
 • 500 ml runderbouillon
 • 1 tl italiaanse kruiden
 • 1 laurierblad
 • 10 gr verse basilicum, gehakt
 • flinke hand geraspte parmezaanse kaas
 • zout en peper
 • olie

Zo maak je het:

Snijd de ui en de wortel grof en maal het samen verder fijn in een hakmolentje of keukenmachine. Pers de teen knoflook uit.
Verhit wat olie in een diepe pan met dikke bodem en bak het ui en wortel mengsel in een paar minuten zacht en gaar. Voeg de knoflook, laurier en italiaanse kruiden toe en bak nog een minuut mee.
Voeg het gehakt toe en bak het rul tot je geen roze meer ziet. Schep de tomatenpuree erdoor en bak heel even mee om zijn zuurheid kwijt te raken.
Schep de rijst erdoor en laat even goed verwarmen samen. Voeg nu eventueel een scheutje rode wijn toe als je dit lekker vind en laat het inkoken (je kunt deze stap ook weg laten). Doe de tomatenblokjes uit blik in de pan en roer goed door. Laat zachtjes pruttelen tot het vocht grotendeels is opgenomen.
Voeg hierna steeds een beetje bouillon toe en wacht iedere keer tot het is opgenomen. Roer ondertussen wel goed. Ga door tot de rijst net gaar is. Voeg eventueel nog een heel klein scheutje bouillon toe als je dat nog over hebt en voeg de basilicum en parmezaanse kaas toe. Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Zet het vuur uit als je een mooi romig mengsel hebt.

2 gedachten over “Risotto bolognese

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s