Gekruide aardappels uit de oven

_PSA1452.jpgDit aardappel recept is waarschijnlijk één van de makkelijkste die je hier zult vinden. Het is zelfs gemakkelijker dan aardappels koken. En dat komt omdat we de schil er vandaag op laten zitten. Als je die goed wast, kun je het namelijk gewoon eten. Het voordeel van aardappels uit de oven is dat je er zo enorm veel mee kunt variëren. De meest bekende combinatie is waarschijnlijk wel de rozemarijn, knoflook, zout en peper. Maar ik doe hem een klein beetje anders. Ik gebruik namelijk onder andere gerookt paprika poeder. Wat inmiddels hard onderweg is om mijn favoriete kruid te worden. De smaken van deze aardappels kun je bijna vergelijken met een zak paprika chips. En dat vind bijna iedereen lekker toch?_PSA1460.jpg
Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 250 tot 300 gr vastkokende aardappels, of hoeveel je denkt nodig te hebben
  • 1/2 tot 1 tl gerookt paprika poeder
  • snufje knoflook poeder
  • snufje ui poeder
  • zout en peper
  • 1 el olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en boen de aardappels (met schil) heel goed schoon met water.
Halveer de aardappels in de lengte en snijd ze vervolgens in plakken van ongeveer een cm dik.
Doe ze in een bakblik (eventueel bekleed met bakpapier) en besprenkel de kruiden erover. Breng verder op smaak met zout en peper en druppel de olijfolie erover.
Hussel alles goed door elkaar en zorg dat de aardappels elkaar niet te veel overlappen.
Bak ze in de oven voor 30 tot 40 minuten en keer ze halverwege om.
Serveer met een salade en een stukje vlees of vis.

Eet smakelijk!

One thought on “Gekruide aardappels uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s